'

Feb 7
RUINERWOLD - Zondagmiddag 5 februari heeft het publiek in de bomvolle kerk Blijdenstein in Ruinerwold genoten van het optreden van zes koren. Dit zijn allemaal koren die onder leiding van dirigente Trijnie de Boer zingen. Het kerkkoor Con Amore uit Ruinerwold, drie vrouwenkoren uit Uffelte, Ruinerwold en Ruinen, de zanggroep Intermezzo uit Ruinerwold en het Havelter Mannenkoor de Brincksanghers.



Trijnie de Boer dirigeert niet alleen alle koren, maar begeleidt ze ook op piano. Voor de opening van het concert kondigt ze aan dat het een mooi en afwisselend concert beloofd te worden met een grote afwisseling van muziek. Kerkmuziek van Bach tot Verrips, volksliederen, popsongs, klassieke stukken en evergreens. En het concert heeft alle verwachtingen overtroffen. Om drie uur bijt Con Amore, opgericht in 1925, de spits af met Veni Jesu en sluit af met het prachtige lied Lead me Lord, met begeleiding van organist Harry Bosma. Vervolgens het kleine vrouwenkoor D.E.O.S. uit Uffelte met Meneer de Bruin en Mother how are you to day. De 11 dames boeien het publiek met mooie zang en ze verdienen eigenlijk dat meer enthousiaste dames uit Uffelte zich aansluiten bij dit koor.

Dan het vrouwenkoor uit Ruinen, bestaande uit 25 leden. Ze zingen vol overgave Liebes Mädschen van Mozart en Ik heb een droom van ABBA. Petje af en verdiend applaus. De dames maken plaats voor het vrouwenkoor uit Ruinerwold. Het koor is opgericht in 1940 en de contributie bedroeg toen één gulden per jaar. Dat is nu zeker meer. Maar dit tempert het enthousiasme niet als ze beginnen met Que Sera, bekend van Doris Day. Het derde lied wordt Vinkenlied.
Vervolgens treden de drie vrouwenkoren gezamenlijk op met Het vrouwen van Nu lied en Du schwarze Zigeuner. De inzet van Trijnie om deze koren gezamenlijk te laten zingen wordt rijkelijk beloond.

Er is geen pauze, maar het concert wordt even onderbroken door organist Harry Bosma met de vertolking van het indrukwekkende Power of Life. Het tweede gedeelte van het concert begint met een optreden van het Havelter Mannenkoor de Brincksanghers. Ze bestaan bijna 35 jaar en zingen nu 7 jaar onder leiding van Trijnie. Ze openen met hun lijflied The way old friends do van ABBA en krijgen een ovationeel applaus na het zingen van You were always on my mind met de fantastische solist Piet de Rover.

Na dit optreden volgt als laatste Intermezzo . Het koor bestaat 20 jaar met een bezetting van 4 heren en 7 dames. Het is Trijnie’s eerste zanggroep en is ook een vriendenclub geworden. Ze zingen Motet van Verrips en besluiten met Agnus Dei. Het gezegde klein maar fijn is hierbij van toepassing.

Het prachtige concert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle koren met Hallelujah van Leonard Cohen. Het is een passend slot in deze sfeervolle oude kerk van 1151. Het mag worden ervaren als een ode aan Trijnie. Volledigheidshalve willen we de bijdrage noemen van de pianisten Harmke Kloosterziel en Tieme Klomp. Het dankwoord wordt namens de koren uitgesproken door Jan Hofman en Ineke Scheeper. Trijnie krijgt niet alleen veel lof toegezwaaid , maar ook bloemen en een ovationeel applaus van het publiek. Het unieke concert is een kroontje op het werk van deze talentvolle dirigente. En het stralende gezicht van koster Tetsje Zijlstra verraad ,dat ook hij heeft genoten in zijn volle kerk. We horen van verschillende bezoekers als ze naar huis gaan: “Tjonge wat hebben we een mooie middag gehad”.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA