'

Aug 6
MEPPEL - De voor de moord op de 88-jarige Jannie de Kruys-Deen tot 10 jaar cel veroordeelde Ehsan M. (22) uit Meppel verschijnt vandaag voor het gerechtsgebouw in Leeuwarden. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Dat gebeurt later dit jaar. M. ontkent de hoogbejaarde vrouw te hebben vermoord. Het misdrijf vond plaats op 16 juni 2009 in verzorgingshuis ABC in Meppel. Justitie beschouwt de Meppeler als de dader en ook de rechtbank dacht er zo over. M. tekende hoger beroep aan tegen het vonnis van tien jaar gevangenisstraf. Ook het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan.

Ga door met lezen van "Voor moord veroordeelde Ehsan M. opnieuw voor de rechter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
RUINEN – Is het weken achter elkaar mooi weer met temperaturen waarbij je heerlijk vakantie op de camping kunt vieren, breken de hemelsluizen juist op de avond van de première van het Openluchtspel Ruinen open. Het publiek haalde regenkleding uit de tassen en de mensen op de achterste rij klapten de paraplu’s open. Iedereen bleef zitten, geboeid door de prestaties op het toneel en verwarmd door de humor die aanstekelijk werkte. De ‘Crisis op de camping’ in Ruinen werd in een kleine twee uur bezworen door een groep toneelspelers die het klappen van de zweep inmiddels wel kent. Prachtige rollen in een stuk waar een acteur zich helemaal uit kan leven. Wat zal Roelof Dijkman in de huid van Jannes Haverkamp een geweldige avond hebben gehad. Als asociaal type bijna de hele voorstelling ongegeneerd mogen brallen, bier drinken en anderen belachelijk mogen maken. Roelof zette dit personage subliem neer.


Foto: Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Nog kaarten te koop voor openluchttheater Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
HOOGEVEEN - Bij een inbraak in een electronicazaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen is in de nacht van maandag op dinsdag een kluis weggenomen. De daders kwamen het pand via een deur aan de achterkant binnen. Voor zover na te gaan, werden er geen spullen uit de winkel meegenomen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
RUINERWOLD - Op vrijdag 27 september 2013 komt de Höllenboer voor een optreden naar de Karstenhoeve. U kent ze vast nog wel van ‘Busje komt zo’. Het komische trio uit Salland heeft weer een nieuwe theatershow op stapel staan waarvan wij als één van de eersten kunnen genieten getiteld ‘Jappel Wos en Beunties’. Met onnavolgbare voorspelbaarheid worden de bijzonderheden van het alledaagse ontleed en wordt u, als onmisbaar publiek, geraakt door onvervalste liederen in sappig Nedersaksisch dialect. Het blijft een verrassing wat er op tafel komt. Wij hopen weer veel publiek te mogen ontvangen. Aanvang 20.00 uur, De Karstenhoeve, Ruinerwold. Kaarten verkrijgbaar via TIP 0522-482255.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
DRENTHE - De kosten voor het openbaar vervoer in Nederland zijn in de provincies Drenthe en Groningen het hardst gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de website treinreiziger.nl. Een buskaartje is hier het afgelopen jaar 14,4 procent duurder geworden. Vergeleken met twee jaar geleden is de stijging zelfs bijna twintig procent. In de rest van Nederland gingen de prijzen voor het openbaar vervoer ook omhoog, maar dan met gemiddeld vier procent.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
VEENINGEN - In Veeningen aan de Markeweg is maandagmiddag op het terrein van een bedrijf een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen was geladen met speciaal zand voor concours hippique. De hydrolyse hefmechanisme is stuk gegaan tijdens het lossen. Hierna is de wagen op z´n kant gegaan. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. De bergingswerkzaamheden duurden tot de avond. Voordat deze van start kond gaan werd de vrachtwagen eerst ontladen.



foto: Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
HAVELTE – Deze zomer speelt Openluchtspel Havelte het blijspel ‘Mie Tarzan, joe Jantje’ in het openluchttheater De Speulkoele aan de Kerklaan in Havelte. De voorstellingen in juli verliepen succesvol, vanaf 11 augustus staan nog zeven voorstellingen op de agenda. In het blijspel ‘Mie Tarzan, joe Jantje’ wordt op het erf van Lubert Jalving toegewerkt naar de opvoering van het toneelstuk ‘Tarzan op de Brink’. Lubert Jalving – die zelf de rol van Tarzan wil spelen – heeft voor de hoofdrol van Jane de mooie Marina in gedachten, maar zijn vrouw, zijn schoonzus, zijn kameraad, een student, de oudijzerboer en de huishoudster van de pastoor zorgen voor een verrassende wending.

Ga door met lezen van "Openluchtspel Havelte vervolgt reeks uitvoeringen"

Geplaatst door B S

Tweet This!