'

Aug 10
DRENTHE - Een 49-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur voor het bedreigen van een parkeercontroleur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken opgelegd. De man parkeerde vorig jaar zijn auto bij het gemeentehuis in Hoogeveen zonder een kaartje te kopen. De Hoogevener beweerde tegen een controleur dat hij wel een kaartje had en ging flink tegen de man tekeer. In een telefoongesprek met de leidinggevende van de parkeerwacht zei hij later dat de controleur zich beter niet meer kon laten zien op het parkeerterrein. Ondanks dat het gesprek opgenomen was, ontkende de man de bedreiging.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
MEPPEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongeman uit Steenwijk aangehouden voor een straatroof. De jongeman wordt ervan verdacht dat hij afgelopen nacht op het Kerkplein in Meppel twee vrouwen heeft beroofd van een tas en een portemonnee. De slachtoffers verklaarden tegenover de politie dat een man hen had bedreigd met een vuurwapen en dat hij na de beroving er lopend vandoor was gegaan. Direct startte de politie een onderzoek en werd in de omgeving gezocht naar de dader. Een getuige zag de verdachte uit een steegje bij de Kleine Akkerstraat lopen en wist de jongeman in de omgeving van de Sluisgracht beet te pakken. Een agente hield vervolgens de jongeman aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
RUINERWOLD - Bij goede weersomstandigheden zal er op woensdag 14 augustus vanaf 13.00 uur het jaarlijkse roggemaaien bij de Karstenhoeve plaatsvinden. Vrijwilligers in ouderwetse kledij laten u zien hoe vroeger de rogge op traditionele wijze werd gemaaid met de zende (zeis). Zij binden daarna de schoven aaneen tot garven. Tijdens het Kerstrondje in december kunt u zien hoe het dorsen destijds in zijn werk ging. Men krijgt zo een nostalgisch beeld van de traditionele werkzaamheden op het land in vroeger tijden toen er nog geen moderne machines waren. Tegelijkertijd kunt u een bezoek brengen aan het museum, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
ZUIDWOLDE - Zuidwolde - Aannemingsbedrijf Hoornstra BV uit Nieuw Buinen start dinsdag 13 augustus met de tweede fase van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Zuidwolde. Het gaat om het gedeelte Wethouder Klunderstraat-Meppelerweg. Om de overlast voor inwoners zo beperkt mogelijk te houden, zijn de werkzaamheden in fases opgedeeld. De werkzaamheden duren tot en met begin november. De eerste drie weken wordt de bestaande verharding verwijderd en nieuwe riolering aangebracht. Het voetpad is tijdens deze werkzaamheden bereikbaar. Na de rioleringswerkzaamheden wordt het voetgangersgebied aan de oostzijde van de rijbaan opnieuw ingericht. Daarna de westzijde van de rijbaan. De rijbaan krijgt als laatste nieuwe bestrating. Naast deze werkzaamheden wordt de openbare verlichting ook vervangen en vernieuwt de WMD de bestaande waterleiding.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
RUINEN - Inmiddels heeft de Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR) er twee weken opzitten, waarin vier voorstellingen zijn gegeven van het blijspel “Crisis op de Camping”. Het stuk ging op 30 juli in première. De voorstellingen zijn tot nu toe een groot succes. Inmiddels hebben ca. 1500 mensen volop genoten van deze prachtige voorstelling. De combinatie van prima spel met veel humor, een prachtig decor en uitstekende weersomstandigheden hebben de afgelopen avonden gezorgd voor menig lachsalvo. Dit van origine Duitse toneelspel, met als titel “Schöne Ferien, is geschreven door Berndt Gombold en in het Nederlands vertaald door Ben ten Velde. Het stuk, onder regie van Richard Vrieze, gaat over de wijze waarop welgestelde en minder aangepaste campinggasten elkaar ontmoeten en in “eendrachtige samenwerking” de heersende crisis te lijf gaan. Welke crisis dat is? De komende week brengt de SOR het stuk nog drie keer op de pla…. eehh het gras, te weten op dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 augustus. De aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij TIP Ruinen (T: 0522-471700). Het spel wordt uitgevoerd in het open luchttheater “De Baete” aan de Wolvenweg in Ruinen. Voor meer informatie over de SOR en de voorstelling kan men kijken op www.openluchtspelruinen.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
RUINERWOLD - Nog een week te gaan. Vrijdagavond was het bij café De Kastelein alweer een drukte van belang. Alle motoren en auto’s die de toertochten begeleiden hebben de routes voorgereden. Het aantal vooraanmeldingen loopt naar de 1200. De indruk is dat het aantal voorinschrijvingen behoorlijk zal stijgen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
STAPHORST - Op zondag 8 september a.s. is er om 19:00 uur een praisedienst met Praiseband AHAVA. Het Hebreeuwse woord 'Ahava' betekent 'liefde'. Het is de liefde van Jezus die de band wil uitstralen door middel van muziek. Ahava wordt in de Bijbel ook gebruikt als naam voor een rivier (Ezra 8:21). Zanger en liedschrijver Christian Verwoerd maakt deel uit van AHAVA. Hij heeft zelf inmiddels 3 CD’s op zijn naam staan. Het lied “Nicky, Jezus houdt van jou” gaat over de bendeleider Nicky Cruz uit het waargebeurde verhaal beschreven in het boek “Kruis in de asfaltjungle”. Van zijn CD “In aanbidding voor de Koning” is het lied “als de berg Sion” in 2013 opgenomen op de gelegenheidsCD van Stichting Opwekking. Het programma zal een mooie mix zijn van eigen nummers, luisterliedjes en meezingers uit o.a. Opwekking. De deuren staan open voor iedereen! Welkom!Locatie: EG Bethel, Ebbinge Wubbenlaan 41b, Staphorst. Zie ook www.egbethel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!