'

Okt 5
MEPPEL - Maandagmiddag is in de Jumbo aan de Vledders in Meppel een vrouw overvallen. Haar tas werd door twee mannen uit haar hand gegrist waarna ze er snel vandoor gingen. Ondanks een burgernet melding konden de daders nog niet worden aangehouden. Het slachtoffer was een oudere dame. De daders zijn in de richting van het centrum gevlucht. Het signalement van de daders is..De eerste man is licht getint met een fors postuur, tussen de 40 en 45 jaar en droeg een bril en een grijs vest met een zwart/witte band en een blauwe spijkerbroek. De tweede man is licht getint met een normaal postuur, tussen de 45 en 50 jaar oud en een kalend voorhoofd. Deze man droeg een lichte overhemd collie en donkerkleurige schoenen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
REGIO - Stichting Rusland Kinderhulp organiseert Statiegeldactie op Vrijdagavond 23 oktober 2015. vanaf 17.00 uur halen wij huis-aan-huis flessen op (in de bebouwde kom) Of doe uw flessenbon in de koker bij de supermarkt! Voor inlichtingen: srkkoekangeruinerwold@gmail.com Jan Oosting (0522) 480219 Rianne Kreuze (0522) 452249)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
Zijn wilde leven met de satanskerk, Willem Endstra en de gabbers van seks, drugshandel en rock & roll - Hendrik Jan Korterink

Just Publishers uit Meppel geeft boek uit over: Amsterdamse Penoze

MEPPEL - De penozejaren van Kleine Willem is het fascinerende levensverhaal van Willem de Moor die tot over zijn oren in het Amsterdamse zaken- en onderwereldmilieu zat. Onder zijn bijnaam Kleine Willem kwam hij – samen met zijn bloedgabber Grote Willem - via zijn coffeeshops in contact met alle bekende onderwereldfiguren van de afgelopen decennia. Over al deze mannen weet ras-verteller Kleine Willem de mooiste verhalen en smakelijkste anekdotes te vertellen.

Ga door met lezen van "Nieuw Boek: De penozejaren van Kleine Willem "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
REGIO - Afgelopen week waren er verschillende bijzondere activiteiten die in het teken stonden van de viering van 200 jaar provincie Drenthe. Met een daverend optreden van het Drents Jeugdorkest in de Statenzaal werd gisteren deze week van de Drentse geschiedenis afgesloten.

Zo'n 250 bezoekers kwamen naar het provinciehuis om te kijken naar een Statenvergadering uit 1815, met onze eigen provinciale bestuurders in de hoofdrol. Geregisseerd door Just Vink, bekend van Theater te Water. "Drenthe is herboren. Laat dit een euforisch moment zijn waarover over tweehonderd jaar nog wordt gepraat. Leve Drenthe!" Met die woorden besloot commissaris van de koning Jacques Tichelaar in zijn rol als Gouverneur Hofstede vanmiddag in het provinciehuis in Assen een nagespeelde Statenvergadering uit 1815. De voorstelling was een knipoog naar het beroemde werk van Rembrandt ‘De Staalmeesters’. De bestuurders zaten dan ook in een grote 'lijst' op het podium.

Ga door met lezen van "Provincie Drenthe 200 jaar terug in de tijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
ZUIDWOLDE - Vrijwilligers en beroepskrachten van ontmoetingscentrum De Boerhoorn gaan vrijdag 16 oktober weer voor u koken. Vindt u het gezellig om samen met anderen te eten? Dan is dit wat voor u. De kosten bedragen € 5,00. U kunt zich tot 12 oktober opgeven bij de receptie van De Boerhoorn of bel naar 0528-37 86 86. De aanvangstijd is 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
ZUIDWOLDE - Zondagmorgen is op de afrit van de N48 bij Zuidwolde een Citroën 2CV6, met de bijnaam in Nederland van ‘Lelijke Eend, in brand geraakt. Hoe sneu ook voor de bestuurster wiens auto verloren ging, was de grap ‘gebraden eend’ op 4 oktober 2015 (Dierendag) snel gemaakt. De afrit raakte tijdelijk geblokkeerd voor het bluswerk, opruimen en afvoeren van de klassieker uit 1985.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINEN - Op woensdag 14 oktober zal de eerste vrouwenkoffieochtend worden georganiseerd in de Bibliotheek te Ruinen. De aanleiding om een allochtone vrouwengroep op te zetten komt voort uit signalen van buurtwerkers van Welzijn De Wolden en (keten) partners. Hierop is er samen met vrijwilligers Carin Vries en Linda van de L’Isle en Mathilde Middelveld van Bibliotheek Ruinen een werkgroep gevormd om de ochtenden vorm te geven.

Ga door met lezen van "Allochtone vrouwenkoffieochtend in bibliotheek te Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!