'

Okt 6
MEPPEL - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising van de Edison met de Handelsweg is vanmiddag een automobiliste gewond geraakt. De bestuurster wilde vanaf de Edison de Handelsweg oversteken en zag daarbij een echtpaar uit Staphorst over het hoofd. Deze kon een aanrijding niet voorkomen. De automobiliste is met schouder letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het echtpaar kwam met de schrik vrij. De Verkeersongevallenanalyse deed onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. Beide voertuigen raakten total-loss en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgesleept.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
RUINERWOLD - De dames Albertje Ridderman en Greetje Snijder werden verrast met een prachtige bos bloemen. Tijdens de maandelijkse vrijwiliigersvergadering werd er aandacht besteed aan hun tienjarige inzet voor De Zonnebloem De Wolden. Zeer verdiend!

zonnebloem1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
Moeite met lezen door slechtziendheid?

HOOGEVEEN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op elke tweede woensdag van de maand in Hoogeveen een inloopspreekuur met een speciaal thema. Op 14 oktober staan de mogelijkheden van lezen met een visuele beperking centraal.

Ga door met lezen van "Koninklijke Visio in Hoogeveen organiseert informatiemiddag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
DE WIJK - Aan de Molenstraat in De Wijk was het afgelopen zaterdag echt een Social Meeting tijdens Burendag. Verschillende buurvrouwen hadden soep gekookt. En er was van alles te eten. Alle buren en bewoners schoven tussen de middag even aan voor een bakkie soep. De soep smaakte goed, want de pannen gingen tot op de bodem leeg.

Burendag (3)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
ZUIDWOLDE - Albert Haar neemt u mee door de omgeving van De Wolden en vertelt u de geschiedenis van deze streek. Deze bijzondere filmmiddag vindt plaats op vrijdag 23 oktober, van 14.00 uur tot 17.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn te Zuidwolde. De kosten bedragen € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee). Opgave is niet nodig.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
HOOGEVEEN - Bij een explosie in een woonzorgcentrum in Hoogeveen zijn dinsdagochtend meerdere gewonden gevallen. Na de ontploffing is er een grote brand uitgebroken in het complex. Dat meldt de veiligheidsregio Drenthe. Over het exacte aantal gewonden en de toestand van de slachtoffers is nog niks bekend. Zeker één van hen is zwaargewond. Hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt naar de Ama Ina Stichting waar de ontploffing heeft plaatsgevonden. In de woonvoorziening met acht appartementen wonen mensen met een beperking. Het woonzorgcentrum wordt ontruimd en de brand is inmiddels onder controle. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk.



Foto: Persbureau Meter



Foto: Rene Nanninga

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
REGIO -In het kader van Oktober Kindermaand organiseert kindercircus Okidoki twee activiteiten. Zondagmiddag 11 oktober geeft Okidoki een voorstelling in de Toermalijn, Julianastraat te De jeugdige artiesten spelen dan de show ‘Dromen in de Piste’. Een voorstelling over dromen en de zoektocht van een meisje naar haar mooiste droom. De voorstelling begint om 15.00 uur. Voor kinderen gratis. Volwassenen betalen 5 euro.

Ga door met lezen van "Activiteiten kindercircus Okidoki "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
RUINERWOLD - Nog meer antiek en curiosa dan vorig jaar werd er afgelopen zaterdag geveild tijdens de boeldag in de Karstenhoeve. Meer dan 400 kavels kwamen onder de hamer van veilingmeester Bab den Houter. Deze door de wol geverfde veilingmeester wist er echter goed de vaart in te houden zodat net na vijven alle kavels geveild waren. Hoewel er een aantal niet het vereiste minimum bedrag haalden, werd toch zo’n 70 a 80 procent van de ingebrachte goederen verkocht. Al met al een zeer geslaagde boeldag met heel veel belangstelling uit binnen- en uit buitenland!

Karstenhoeve 3
Karstenhoeve 4

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
RUINERWOLD - Tijdens de kiekiesdagen ligt een deel van ons archief uitgestald en iedereen kan zelf snuffelen in alle beschikbare informatie. Deze informatie bestaat met name uit fotoboeken van diverse straten, scholen en verenigingen, knipselmappen, mappen met geboorteberichten, etc. Onze in eigen beheer uitgegeven boeken kunnen ingezien en aangeschaft worden. Verder draait er een dia-presentatie en kunt u foto's bekijken op onze beeldbank.

Ook is het mogelijk wanneer u foto’s heeft die nog niet in onze verzameling voorkomen te laten scannen zodat u de originele foto weer mee naar huis kunt nemen. Ook kunt u een afdruk van een foto laten maken. Kijk ook eens op onze website www.historieruinerwold.nl op de beeldbank online.

Vrijwilligers zijn aanwezig om u op weg te helpen en uw vragen te beantwoorden.

De dagen worden gehouden op:

Zaterdag 10 oktober 2015 van 13.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 11 oktober 2015 van 11.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21, Ruinerwold.


Geplaatst door B S

Tweet This!