'

Okt 7
RUINERWOLD - In de tweede ronde van de Jan Mulder beker treft KIOS 1 een zware opponent. Niemand minder dan Hoofdklasser NIC/Alfa-college 1 is de tegenstander voor de Spekbraanders. Vanavond (om 20.00 uur) in Groningen moet KIOS de kwartfinale zien te bereiken. Na de eenvoudige overwinning in de eerste ronde tegen DTL (21-11 overwinning) zal dit een iets wat zwaardere klus worden. Maar iedere wedstrijd begint met 0-0..!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
MEPPEL - Woensdagmorgen omstreeks kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Thorbeckelaan in Meppel. Een buurman rook een sterke brandlucht en ging op onderzoek uit. De sterke brandlucht leidde hem naar zijn buren. De buurman heeft geprobeerd of er iemand thuis was, en nadat hij geen gehoor kreeg belde hij de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Nadat bleek dat er dat er nog iemand in het huis aanwezig waren werd er opgeschaald naar middelbrand. De bewoner die wel thuis bleek te zijn lag op bank te slapen en was vergeten het vuur onder een pannetje uit te zetten. De brandweer heeft de voordeur geforceerd om binnen te komen en de bewoner uit de woning gehaald. Er raakte niemand gewond. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
RUINERWOLD - Het seizoen van de jeugdsoos De Miete gaat weer beginnen! Het bestuur heeft rond de tafel gezeten om ideeën op te doen. Een ding is zeker, seizoen 2015 / 2016 wordt net zo gezellig als het vorige seizoen. En misschien nog wel gezelliger! Vrijdag 9 oktober beginnen ze met: De Miete Teenage Party voor groep 7&8.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DE WIJK - Is de bouw van de nieuwe Coop supermarkt op de oude Horst locatie in De Wijk van start gegaan? Dat zal menigeen zich bij het passeren vermoedelijk hebben afgevraagd. Nog niet dus! Mannen met graafmachines waren weliswaar druk in de weer, en er stonden pompen te draaien. Dus het had zomaar gekund! Echter voor het zover is, moet er eerste vervuilde grond worden afgevoerd. Dat is dus wat er gebeurde afgelopen week. Het gat wordt naar het schijnt voorlopig niet gedicht, hekken blijven er om heen staan. Wanneer de werkzaamheden wel van start gaat is de redactie niet bekend. Volgens planning moet de supermarkt er voor de zomervakantie van 2016 komen te staan.

supermarkt grond
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DE WOLDEN - Welzijn De Wolden heeft de oktobermaand omgedoopt tot ‘Maand van de Vrijwilliger’! Deze maand zal volledig staan in het teken van de vrijwilliger en het vrijwilligerswerk. Tijdens de maand zullen er diverse workshops en lezingen worden georganiseerd.

Zo zal op maandag 19 oktober om 19.30 uur de workshop ‘Communicatie in je organisatie’ worden gegeven. We mailen, twitteren, facebooken, sms’en en vergaderen wat af met elkaar. Maar staan we eigenlijk nog wel stil bij hoe je wat en waarom communiceert? En is dat daadwerkelijk de manier die bij past bij je organisatie? Tijdens de workshop gaan we actief aan de slag om te ontdekken welke manier van communicatie bij uw (organisatie) past. De workshop vindt plaats in ontmoetingscentrum De Veldhoek te Koekangerveld. Aanmelden voor de workshop kan via steunpuntvrijwilligers@welzijndewolden.nl of tel. 0528 – 378686. Deelname is gratis.

Wilt u graag wat meer informatie over de ‘Maand van de vrijwilliger’ of heeft u vragen, kijk op de website van Welzijn De Wolden www.welzijndewolden.nl of neem contact op via tel 0528 – 378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
RUINERWOLD - Sietze en Mathijs Koetsier van de COOP uit Ruinerwold hebben korfbalvereniging KIOS op zondag 27 september verblijdt met een prachtige camera. Leden van de sponsorcommissie hebben deze met plezier in ontvangst genomen. Vanaf de ingebruikname van het nieuwe korfbalcomplex is de COOP al een gewaardeerd sponsor. Deze extra geste werd door KIOS natuurlijk zeer op prijs gesteld. v.l.n.r.: Mathijs Koetsier, Jelle Wagenaar, Sietze Koetsier en Henk de Jonge.

Kios sponsors1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DE WOLDEN - Vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Wethouder Jan van ’t Zand van Financiën is zeer tevreden . “Het is gelukt om na een aantal moeilijke jaren de begroting meerjarig sluitend te krijgen.” Wethouder Van ’t Zand geeft daarbij aan dat het college de gemeenteraad dit jaar geen nieuwe bezuinigingsvoorstellen hoeft aan te reiken. Wel stelt het college de raad voor om zoals destijds bij het collegeprogramma is afgesproken in te stemmen met enkele heroverwegingsmaatregelen. ’Hierdoor versterken we onze financiële positie en creëren we meer ruimte voor investeringen. Daarnaast zullen we er alles aan doen om de verhoging van de woonlasten tot een minimum te beperken’, aldus wethouder Van ’t Zand.

Ga door met lezen van "Burgemeester en wethouders presenteren sluitende begroting 2016"

Geplaatst door B S

Tweet This!