'

Okt 19
RUINEN - Op 20 en 21 Oktober zijn de Inuit dagen bij Park Oikos in Ruinen. Wil jij weten wat een Inuit doet om te overleven, kom dan je jagersdiploma halen. Je kunt deze dagen ook kennismaken met echte sledehonden, ijsvissen, touwtrekken, speer maken en nog veel meer. In de herfstvakantie kunnen er natuurlijk weer Drakennagels gezocht worden. De dagen beginnen om 10.00 uur en de entree is slechts € 7.50 Voor meer informatie www.parkoikos.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
ZUIDWOLDE - Het is Oktobermaand Kindermaand. Daarom konden kinderen tussen 6 en 12 jaar op zaterdag 3 en zondag 18 oktober in Museum De Wemme in Zuidwolde allerlei leuke dingen doen. En dat deden ze! Elk jaar is er een andere puzzeltocht en die werd door alle kinderen goed ingeleverd en daarom mochten ze allemaal een prijs uitzoeken uit de prijzenmand. Daarna kon er gekozen worden: miniatuurhandkarren of een ANWB-paddenstoel van karton.

Maar ook een miniatuurkar van hout. Meiden, jongens en zelfs de vaders timmerden er lustig op los. Ook werden er keien beschilderd met de meest mooie afbeeldingen. Alles kon na afloop mee naar huis worden genomen. En natuurlijk was er de handkarrenrace. Nieuw in het parcours was de grote wipplank waar de handkar overheen geduwd moest worden. Onderweg moest er dan nog op 3 plaatsen een last op de kar worden geladen. De race werd op zaterdag gewonnen door Tim Prins uit Fort in 37 seconden en op zondag door Stefan Bruinsma uit Weesp, die bij zijn oma en opa logeerde. Stefan deed er 36 seconden over. Beide jongens zijn 7 jaar en krijgen binnenkort hun prijs thuisbezorgd.

handkar

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
REGIO - Het aantal personen dat minimaal een half jaar achter loopt met het betalen van de zorgpremie is van 2010 tot 2014 met 22 procent toegenomen naar 298 duizend. De stijging vond vooral plaats tussen 2010 en 2011. Jongeren, mannen, mensen met lage inkomens, ontvangers van een uitkering, alleenstaande ouders en allochtonen zijn vaker wanbetaler dan gemiddeld. Dat meldt CBS.

Ga door met lezen van "Meer wanbetalers zorgpremie sinds 2010"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
DE WIJK - Jack Burgwal van autobedrijf Timmerman is afgelopen zondag voorafgaande de wedstrijd vv Wacker - Asser Boys verwelkomt als nieuwe bordsponsor van de voetbalclub. Jan Lier van De sponsorcommissie is blij met de nieuwe sponsor en bedankte Burgwal met een bloemetje. Toeval of niet Wacker haalde deze middag ook de eerste punten binnen door Asser Boys met 1-0 te verslaan.

Wacker bordsponsor (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
REGIO - De daling van het aantal werklozen die begin dit jaar werd ingezet is in de afgelopen drie maanden gestokt. Het aantal werklozen kwam in september uit op 607 duizend. Daarmee was 6,8 procent van de beroepsbevolking werkloos, net als in juli en augustus. Dit meldt CBS.

Ga door met lezen van "Daling werkloosheid stokt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINERWOLD - Het 2e Oens Noajoarsfeest gaat de boeken in als een bijzonder gezellig en geslaagd feest. Het publiek genoot met volle teugen van optredens van: DJ Revero, DJ Jean, DJ Timmie Tirol, De Rockstieren en de Esperando's. Het feest werd georganiseerd door Café Centraal en Café 't Wold.

Rockstieren

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
IJHORST - Zaterdag 24 oktober 2015 organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” de tweede heidezuivering van dit jaar in boswachterij Staphorst. De leden van de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” zullen ook weer actief meedoen. Ouders en kinderen worden uitgenodigd om te helpen de heide vrij te houden van opschietende struiken en bomen. Ter plaatse wordt uitgelegd, wat de werkwijze is en waarom het zuiveren van de heide noodzakelijk is. De Prins Mauritsschool komt helpen met groep 7 met zoveel mogelijk ouders als begeleiders.

De plaats van samenkomst is het heideterrein tussen de Vijverweg en de noordelijke parkeerplaats bij de vijver. De start is om 9.00 uur en om 12.00 uur wordt weer voor heerlijke snert gezorgd. Aan het eind van de heidezuivering wordt onderwijswethouder De Jong verwacht om alle deelnemende kinderen een diploma “Heidezuivering” uit te reiken en de Prins Mauritsschool een certificaat van “Heidezuivering” te overhandigen. De natuur en Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” rekenen op u. Voor informatie: N. Gosker, tel.nr. 0522-260670.

Geplaatst door B S

Tweet This!