'

Okt 27
RUINERWOLD - Zaterdag 31 oktober is er weer een pokertoernooi bij café Centraal in Ruinerwold. Het is een 'Bounty toernooi' dit keer. De kosten zijn 15,- + 5 euro bounty + 2 euro fee = totaal 22,- euro. Beginstack is 5.000 fiches Blinds zijn 15 min. Mocht je er al snel uit liggen, is er de mogelijkheid om éénmalig opnieuw in te kopen incl. bounty. Maar alleen mogelijk in het 1e speeluur. We beginnen om 19.30 uur. Ingeschrijven kan ter plekke vanaf 19.00u. Mocht je dit niet redden, kan je ook nog wat later inschrijven. Late registration: 30 minuten. Ook nu kan er ingeschreven worden via lex@kruko.nl of via www.pokerlexie.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
MEPPEL - De hulpdiensten van Meppel werden dinsdagmiddag opgeroepen voor een beknelling in een school aan de Zuiderlaan in Meppel. In de school zat een kind bekneld, die door de brandweer uit de benarde positie is bevrijd. Het kind is door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar behoefde niet naar het ziekenhuis.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Beste mensen, Tijdens de laatste bijeenkomst van de klankbordgroep toekomst Havezate op 9 september hebben we afgesproken om drie scenario’s uit te werken en die op 4 november te presenteren. Inmiddels zijn we druk doende met de uitwerking van de scenario’s, die we samen met u willen toetsen aan de volgende criteria:

1 Draagvlak in het dorp
2 Duurzaam
3 Rendabele exploitatie
4 Laagdrempelig (de huidige activiteiten moeten ook in de toekomst plaats kunnen vinden)
5 Geen concurrentievervalsing

Het verkrijgen van specifieke informatie voor financiële onderbouwing van de scenario’s vergt echter meer tijd dan we hebben voorzien. De geplande bijeenkomst van 4 november a.s. verschuift daarom naar een latere datum! Binnenkort zullen wij u informeren over een nieuwe datum.

Met vriendelijke groet,
Namens de initiatiefgroep Havezate,
Mia Moes
secr. initiatiefgroep Havezate

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
REGIO - De politie heeft maandag een 38-jarige inwoner van Rouveen aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij meerdere mensen heeft opgelicht door goederen op Marktplaats aan te bieden maar die nooit te leveren. De verdachte kwam in beeld door onderzoek van het Landelijk Meldpunt Internet oplichting. Op Marktplaats bood hij diverse spullen aan, waaronder gereedschap, elektronica en spullen voor de sportvisserij. Ook reageerde hij op advertenties van mensen die bepaalde spullen zochten. Nadat de slachtoffers hadden betaald, werd door hem niets geleverd. De verdachte maakte bij zijn oplichtingspraktijken gebruik van meerdere e-mailadressen. Momenteel zijn bij de politie 17 aangiften binnengekomen. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
RUINERWOLD - Menigeen heeft het vast al gezien! De brandweerkazerne wordt een flink stuk uitgebreid. Met plaats voor een extra brandweerwagen. De verbouwing door Aare Bouw en Installatietechniek KJ van Dijk loopt zo te zien voorspoedig.

Brandweerkazerne (1)A
Brandweerkazerne (2)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Op zaterdag 7 november doen Vakantieboerderij en Activiteitencentrum Lechajim (Commissieweg 9a) in De Wijk van 10.00 – 16.00 uur mee aan de Open Bedrijvendag. Tijdens deze open dag kunt u een kijkje nemen in en rondom de vakantieboerderij en het activiteitencentrum en u kunt producten kopen die op het activiteitencentrum gemaakt worden.

Op werkdagen is activiteitencentrum Lechajim geopend voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij maken onder andere houtproducten van pallethout, decoratieve producten, verzorgen de dieren en de schoonmaak van Vakantieboerderij Lechajim.

Vakantieboerderij Lechajim biedt ruimte aan 11 personen voor een (lang) weekend. De boerderij heeft 6 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken en 2 badkamers, waarvan 1 aangepast voor minder valide mensen. De benedenverdieping van de boerderij is geheel rolstoelvriendelijk. De vakantieboerderij beschikt over een zeer ruim erf met o.a. speeltoestellen en een voetbalveld. Ook kan de boerderij worden gehuurd als feestlocatie.

Vakantieboerderij en activiteitencentrum Lechajim zijn onderdeel van de Baalderborg Groep. De Baalderborg Groep biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Iedereen die het leuk vindt om Lechajim te bezoeken is op deze dag van harte welkom!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Woensdag 21 oktober werd in De Havezate de maandelijkse afdelingsavond bijgewoond door 71 leden. Na het zakelijk gedeelte werd het programma verzorgd door de heer en mevrouw van Wagenvoorde uit Delden. Mevrouw van Wagenvoorde hield een lezing over de 8000 kilometer lange reis die zij samen met haar man maakte door Siberië, Mongolië en een gedeelte van China. Tijdens de lezing vertoonde de heer van Wagenvoorde prachtige dia’s van deze zeer afwisselende reis. De lange reis werd gestart in Moskou. Er werd gereisd per Trans Siberische spoorlijn door Siberië tot aan de grens van Mongolië. Hier werd de reis voortgezet deels per trein en deels per personenbusje.


vrouwen van nu

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu de Wijk ‘reizen per Trans Siberische spoorlijn’"

Geplaatst door B S

Tweet This!