'

Jul 13
REGIO - Een frontale aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto op de N48 tussen de afslag Balkburg en Zuidwolde. Een persoon raakte hierbij gewond en werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Per ambulance ging het slachtoffer naar het ziekenhuis. De N48 is tussen Balkbrug en Zuidwolde voor het doorgaande verkeer afgesloten om hulpverlening, onderzoek en berging van de voertuigen mogelijk te maken. Dit kan nog wel enkele uren duren.



Foto's: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
MEPPEL – Dat was wel eventjes schrikken voor de bestuurder van een personenauto rijdend op de Steenwijkerstraatweg in Meppel toen donderdagochtend het motorisch deel van de wagen in brand vloog. Politiemannen die het eerst ter plaatse waren bedachten zich niet en doofden met een brandblusser het vuur voordat het meer schade aan het voertuig kon aanrichten. De snel arriverende brandweer deed de nacontrole en constateerde dat de agenten hun werk goed hadden gedaan. Door het vuur was er wel behoorlijke schade aan de motor van de auto. Een berger heeft het voertuig dan ook moeten afslepen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting i het motorisch deel van de auto geweest.


Foto/Video Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
IJHORST - Galerie IJhorst verlengt de tentoonstelling over Russische kunstenaars tot en met 16 juli. Werk van de Russische schilders Alexander Gerasimov, Olga en Armen Gasparian hangt in verschillende Russische en buitenlandse musea. Sinds kort is hun werk ook te zien in De Galerij IJhorst; samen met ander prachtig werk van Andrey Smirnov, Vladimir Malkov, Alexander Borkov, Sergey Bakin en Nikolay Reznichenko, kunstenaars uit het huidige Sint Petersburg die werden opgeleid toen het nog Leningrad heette. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Nepalimed. Open op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
Toekomstplannen Havezate gepresenteerd

DE WIJK - Dinsdag 11 juli werden de toekomstplannen van de Havezate uit de doeken gedaan. De presentatie werd verzorgd door de Belangen Vereniging de Wijk. Het plan is gemaakt in samenwerking met de Gemeente, en met medewerking van Anne Prins. De man van Sport Drenthe is aangesteld door de Gemeente, en heeft veel ervaring om dit soort projecten aan te sturen.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Professionals en vrijwilligers gezocht om Havezate te behouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
ECHTEN - Tweeëntwintig jarige Michelle Stummel uit Echten is afgelopen weekend tweevoudig Nederlands Kampioen geworden bij het Para-Cycling. Michelle kwam in actie op de tandem, als piloot van een wielrenner met een visuele beperking. Samen met haar partner Linda au Yeung wonnen ze op de weg en bij het tijdrijden. Wethouder Jan van ’t Zand is woensdagmiddag bij haar geweest om haar te feliciteren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
HOOGEVEEN - In een woning aan de Boekweitlaan in Hoogeveen deed de politie woensdagavond tot in de nachtelijke uren onderzoek. Volgens buurtbewoners was er een stoffelijk overschot in het huis aangetroffen. Over de identiteit van de dode en de oorzaak is nog niets bekend.Omwonenden verklaarden dat er in de woning een alleenstaande man van middelbare leeftijd woonde.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DE WOLDEN - Zoals elk jaar wordt in oktober de tijdens de Maand van de Vrijwilliger, de vrijwilligersmarkt georganiseerd. Ook dit jaar gaan we weer een ‘markt’ organiseren, maar dan met meer ofwel: de Sociale Buurtmarkt. Dit jaar zullen we gaan samenwerken met wijdewolden.nl. Dé website van De Wolden waar vraag en aanbod van maatschappelijke initiatieven bij elkaar komen! Hiermee worden dan niet alleen vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, maar ook initiatieven en aanbiedingen uit de buurt.

Ga door met lezen van "Sociale Buurtmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
OOSTEINDE - Op De Wezeboom in Oosteinde is Jaydee de Vos een bekend gezicht. Zo valt ze regelmatig in en is ondertussen ook een onderdeel van het team. Nu zo vlak voor de zomervakantie eindigt haar werk in groep 3/4. Een aantal ouders heeft voor Juf Jaydee én de school een verrassing geregeld. Naast het werken op scholen heeft ze ook een grote passie voor paarden.

Ga door met lezen van "Juf Jaydee wordt verrast"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
ANSEN - Met een uitgebreid en zeer gevarieerd programma viert het jaarlijkse festival Vogelpop deze maand haar 10-jarig jubileum. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli staat het vertrouwde festivalterrein aan de Broekdijk 6 in Ansen weer bol van de live muziek en andere activiteiten. De festivalcamping opent vrijdag om 17.00 uur. Een uur later barst het tweedaagse festival los waarmee het tweede lustrum in stijl wordt gevierd.

Ga door met lezen van "Vogelpop gevarieerd programma "

Geplaatst door B S

Tweet This!