'

Jul 22
DE WOLDEN - De openingstijden van de bibliotheken in gemeente De Wolden zijn in de periode 24 juli tot en met 3 september 2017 aangepast.

Ga door met lezen van "Aangepaste zomer-openingstijden bij bibliotheken De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - Op zondag 23 juli is er een openlucht kerkdienst naast de Protestantse Kerk van IJhorst/De Wijk. Het thema van deze dienst is ‘Groeien’ en we gaan o.a. bekende opwekkingsliederen zingen. De kerkdienst begint om 10 uur op het pleintje tussen de kerk en de Reest. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een (camping)stoel meeneemt. Na de dienst is er koffie met iets lekkers erbij. U bent van harte welkom en we hopen op mooi weer.


Dit keer is het niet in de kerk, maar op het pleintje tussen de kerk en de Reest

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DE WOLDEN - In 2017 is het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politicus. Twee jaar later kregen zij ook actief kiesrecht (stemrecht). Een keerpunt voor de politiek in Nederland. Wethouder Mirjam Pauwels is één van de ambassadeurs van het project ‘Vrouwen Kiezen’ van de provincie Drenthe.

Ga door met lezen van "Vrouwen kiezen, ook in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
ECHTEN - Activiteiten commissie ‘d Olde Karke organiseert in samenwerking met twee echte survival Diehards (Martijn v.d. Ende en Mariette Timmermans) een Obstacle Run in Echten, op zondag 1 oktober 2017. Het spectaculaire parcours van 5 km zal uit circa 15 hindernissen bestaan. Voor de basisschool kinderen, vanaf 6 jaar, is er een stoere kids obstakel run van circa 2 km.

Ga door met lezen van "Echten Run"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
ZUIDWOLDE - Het Tonckenshuys in Zuidwolde beschikt sinds kort over het nieuwste snufje techniek, waarmee weer contact met mensen gemaakt kan worden door aanraking. De CRDL, dat staat voor het woord cradle, Engels voor wiegen, is een ovale houten voorwerp, dat vol met de nieuwste techniek zit. Het apparaat vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die lijden aan dementie, autisme of die een verstandelijke beperking hebben.

Ga door met lezen van "Tonckenshuys zet nieuw snufje techniek in"

Geplaatst door B S

Tweet This!