'

Jul 19
Ruim vijfhonderd basisschoolkinderen bevolken de pleinen

MEPPEL - De eerste Donderdag Meppeldag van dit jaar staat in het teken van dansen. Een fantastische dag met wervelende en kleurrijke dansers, snelle hiphoppers, robotmoves en een heuse flashmob. Op deze een na laatste dag van het schooljaar doen alle kinderen van de basisscholen in Meppel lekker mee. Let’s dance!

Ga door met lezen van "Eerste Donderdag Meppeldag van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - In een nieuw boek vertellen werknemers in de zorg over verzuim, inzetbaarheid en eigen regie. Medewerkers in de zorgbranche willen meer waardering, vertrouwen, persoonlijk contact en beloning van hun werkgever. Dat blijkt uit het boek Hoe(zo) eigen regie?, een van de eerste publicaties in Nederland die werknemers in de zorg zelf aan het woord laat over hun verzuim, inzetbaarheid en eigen regie. Het verschijnt woensdag 19 juli bij Vernet, een kennisnetwerk en onderzoeksbureau in Amsterdam.

Ga door met lezen van "Zorgmedewerkers willen meer waardering van hun werkgever"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
RUINERWOLD - Op donderdag 28 september organiseert Speeltuinvereniging De Woldklimmers uit Ruinerwold in samenwerking met EHBOplus- Meppel een EHBO avond. Deze avond zijn ouders/ opa’s, oma’s/ oppas/ etc. van harte welkom om meer te weten te komen over EHBO bij kinderen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
MEPPEL – In een appartementen gebouw waarin mensen wonen met intensieve begeleiding aan de Reestlaan is woensdagmiddag in een van appartementen brand ontstaan. De brandweer schaalde groot op. Wat er precies aan de hand is geweest is onbekend. Een persoon werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders zou er bij het koken brand in een keuken zijn ontstaan

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - De detailhandel heeft in mei 3,5 procent meer omgezet dan in mei 2016, meldt het CBS. De verkopen (volume) waren 3 procent hoger. De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is online bijna 24 procent meer omgezet.

Ga door met lezen van "Omzet detailhandel groeit met 3,5 procent in mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
Voorlopige resultaten vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Drenthe bekend

DRENTHE - De afgelopen maanden is een vitaliteitsonderzoek uitgevoerd onder zo’n 200 vakantieparken en grotere campings in Drenthe met in totaal ruim 20.000 eenheden (staanplaatsen en recreatiewoningen). De respons was circa 80%. De voorlopige resultaten van het onderzoek laten zien dat 71% van het aantal onderzochte eenheden vitaal is.

Fiets4daagse (6)A
archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ambitie: Drenthe dé vrijetijdsprovincie van Nederland "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
DE WOLDEN - Op 29 juni heeft de gemeenteraad de Evaluatie Welstandsnota 2013 vastgesteld. In 2014 heeft de gemeente 450 panden in De Wolden gekenmerkt als karakteristieke panden in welstandsvrije gebieden. De hoeveelheid karakteristieke panden wordt in de evaluatie teruggebracht naar 100. De top-100 panden liggen in de 17 gebieden waar sprake is van een bijzondere combinatie van historische (steden)bouwkunst en historische cultuurlandschap en in de bebouwde kommen van de dorpen.

Ga door met lezen van "Evaluatie Welstandsnota"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
RUINEN - Tot en met augustus is in bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten een bijzondere expositie te zien over de vlinders van het Dwingelderveld. De expositie kwam tot stand in samenwerking met de stichting Vlinderwerkgroep Drenthe en bestaat uit een foto-expositie over de acht meest kenmerkende vlindersoorten van dit unieke heidegebied, een film en een presentatie op het grote beeldscherm tegenover de maquette.

Ga door met lezen van "Foto-expositie vlinders van het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!