'

Okt 22
Deze week mochten groepen 3 en 4 van O.B.S. de Rozebottel uit Koekange op bezoek op de dierenartsenpraktijk Zuidwest-Drenthe aan de Lepelaar voor een leuke educa...tieve rondleiding.

De klas won de rondleiding dankzij Isa, de winnares van de kleurplaatwedstrijd, die door de praktijk was georganiseerd voor dierendag voor alle basisscholen uit Meppel en omgeving.

Voordat de rondleiding begon werd Isa nog even extra in het zonnetje gezet met een mooie prijs.
Ook haar klasgenootjes worden niet vergeten en krijgen allemaal een ‘goodiebag’ mee naar huis.

De dierenartsenpraktijk werd hiervoor gesponsord door Proteq dier & zorg, MSD en Specific.

De klas woerd opgesplitst in twee groepen; één groep begon met de rondleiding en de andere groep kreeg van assistente Ilona les over hoe ze aan de hond kunnen zien hoe hij zich voelt, hoe ze het beste met honden om kunnen gaan en hoe de kinderen een hond zouden moeten benaderen.

De andere groep begon met een rondleiding door de praktijk met dierenarts Rianne Compagner.
De kinderen mochten allemaal zelf even naar het hart van een konijn luisteren en het gewicht raden.
Vervolgens werden ze aangekleed als echte chirurgen en werd er live een keizersnede van Snuffie de knuffel gedemonstreerd.

De kinderen keken allemaal nog even stiekem door het raam van de OK waar een echte kijkoperatie uitgevoerd werd, waarna het laboratorium, de röntgenruimte en de paardenkliniek aan bod kwamen.
Na een beker ranja met een koekje werden de groepen gewisseld. En na een gezellige en hopelijk leerzame ochtend vertrokken Isa en haar klasgenootjes weer naar Koekange.

Foto's: Marco Havers Meer na een klik op de link hieronder.



Ga door met lezen van "Prijswinnares met klas op bezoek bij Dierenartsenpraktijk Zuidwest Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
MEPPEL - De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Meppel aangehouden na een vechtpartij. Kort daarvoor kwam er bij de politie informatie binnen dat er een vechtpartij gaande was achter het tankstation aan de Ceintuurbaan. Daar aangekomen bleken beide partijen nog aanwezig te zijn. Een 44-jarige man uit Wanneperveen verklaarde dat hij een klap had gekregen van de man uit Meppel. Daarna was hij het tankstation binnen gegaan om iets te kopen. Toen hij naar buiten kwam stond de 18-jarige hem op te wachten met een brandblusser in zijn handen. De man uit Wanneperveen wist de brandblusser van de verdachte af te pakken. De agenten hebben de man uit Meppel aangehouden voor mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de man naar huis met een proces-verbaal op zak.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WOLDEN - In het voorjaar van 2015 verandert de vorm van afvalinzameling in de gemeente De Wolden. De gemeente heeft als doel om in 2020 75% van het afval te scheiden. Dat is haalbaar als inwoners nog beter hun afval scheiden dan ze al doen, zo’n 65% van het afval wordt nu al gescheiden. De gemeente gaat de service op de inzameling van grondstoffen verhogen en de service op inzameling van restafval verlagen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuw afvalbeleid in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
HOOGEVEEN - De politie heeft in de vroege dinsdagochtend een 42-jarige automobilist uit Steenwijk aangehouden. De man was eerder die nacht aan de Kruisstraat in Annen betrapt op rijden onder invloed. De ademanalyse resulteerde in 780 μg/l alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden. Later zagen agenten de man rijden op de A28 bij Hoogeveen. Hij reed toen dus terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was en hij nog een rijverbod had. Hij was nog altijd onder invloed van 610 μg/l alcohol. Ditmaal werd zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
RUINEN - Wie neemt er genoegen mee om te leren leven met pijn? Jeanet Gerding van Bodypoint in ieder geval niet. Zij biedt met het Centrum voor beweging, massage en ontspanning in Ruinen en omstreken de helpende hand. Of het nu gaat om massages, weer willen sporten na revalidatie, lekker ontspannen onder de zonnebank , of in de infraroodsauna, bij Bodypoint is het allemaal mogelijk.

Steeds meer mensen met gezondheidsklachten weten de weg te vinden naar de Meppelerweg 36A2 waar een heel team aan specialisten klaar staat om te helpen. ‘Overal komen ze vandaan om zich hier te laten behandelen’ vertelt Gerding. Sinds kort is er ook een chiropractor aanwezig bij Bodypoint. Deze richt zich op stoornissen aan de wervelkolom en het zenuwstelsel. De nadruk ligt op de manuele behandeling (met de hand) met manipulaties of correcties van gewrichten. Chiropractie valt onder de "complementaire of alternatieve geneeskunde" en wordt doorgaans door zorgverzekeringen vergoed.

Bodypoint (4)A

Ga door met lezen van "Bodypoint neemt geen genoegen met pijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WOLDEN - De gemeentesite van De Wolden, dewolden.nl, wordt vernieuwd. Deze vernieuwing past in het streven van de gemeente om haar digitale dienstverlening verder te verbeteren. Om er zeker van te zijn dat de gemeente de informatie en diensten aanbiedt die de bezoeker van de website echt nodig heeft, vraagt de gemeente inwoners naar hun mening. In een korte vragenlijst stelt de gemeente vijf vragen met als kern ‘Wat zijn de belangrijkste zaken die u bij de gemeente wilt regelen of waarover zoekt u informatie?’

Ga door met lezen van "Wat zoekt u op dewolden.nl?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
REGIO - Op 19 december a.s. organiseert tentoonstellingsvereniging de Zuidwesthoek voor de 27e maal de winteravondshow. Een keuring van koeien en een kalvervoorbrengwedstrijd door kinderen staan weer garant voor een gezellige en sfeervolle avond. De winteravondshow zal worden gehouden bij loonbedrijf Pieter van der Linde te Wanneperveen en begint om 18.30 uur.

Op zaterdag 25 oktober wordt er een instructiemiddag georganiseerd waar kinderen uitleg krijgen over de voorbrengwedstrijd van de kalveren. Hoe knip ik mijn kalf, hoe loop ik met mijn kalf en wat voor kleding moet ik aan? Vragen waarop je tijdens deze instructiemiddag een antwoord kunt krijgen. De instructiemiddag wordt gehouden op het melkveebedrijf van Wilfred de Weerd, Emsweg 13 te Koekange. Aanvang 13.30 uur.

Wie heeft het mooiste kalf, wie heeft het schoonste kalf en welk kalfje loopt het mooist? Een vakkundige jury gaat op 19 december beoordelen wie van de kinderen een beker mee naar huis mag meenemen. Spannend wordt het zeker.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
ZUIDWOLDE - In 2010 heeft De Wolden een nieuwe regeling geïntroduceerd die het mogelijk maakt om nieuwe bedrijvigheid te vestigen in vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen: de VAB-regeling. Uit evaluatie blijkt dat het beleid de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan nieuwe bedrijvigheid binnen De Wolden. Om de economie te bevorderen maar ook ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit op het platteland biedt De Wolden mogelijkheden om een bedrijf te starten in een pand dat geen agrarische functie meer heeft.

Ga door met lezen van "Nieuwe bedrijvigheid in vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen succesvol"

Geplaatst door B S

Tweet This!