'

Okt 2
ZUIDWOLDE - Paddenstoelenkenner Bernhard de Vries neemt deelnemers zaterdag 4 oktober mee het Faliebergbos in op zoek naar paddenstoelen. Je vindt er al veel soorten. Soms moet je heel goed kijken, want ook kleine schimmels op takken zijn soms verrassend mooi. De kinderen gaan met hun eigen gids op pad. Ook zij zullen veel zien en te weten komen over de paddenstoelen in het bos. Het begint om 9.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys. Na afloop kan er ook gekookt en gesmuld worden met paddenstoelen. Dit gebeurt bij Waringin, Meppelerweg 45 Zuidwolde, onder leiding van Carla den Brock. Voor dit onderdeel is opgave nodig: Tineke Bos per e-mail info@natuurverenigingzuidwolde.nl. Tip: neem lunchpakket mee. Informatie: www.natuur verenigingzuidwolde.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DE WIJK - Op vrijdagmiddag 10 oktober van 16:00-18:30 uur, organiseert Doomijn kinderdagverblijf Postweg een open middag. Heb je meegedaan met de kleurplatenwedstrijd tijdens burendag in de Havezate? Kom dan zeker even langs, want op 10 oktober worden ook de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd.

Deze middag is er voor jong en oud wat te doen. De kinderen kunnen geschminkt worden, springen op het springkussen en nog veel meer leuke activiteiten. Ook hebben we een lekkere kop koffie/thee en de kinderen kunnen cake versieren.
Komen jullie ook?


doomijn

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DE WIJK - De Culturele avond van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange is dit jaar op vrijdag 24 oktober 2014. Dit jaar treden voor u op het bekende Duo Nulennix uit Noord-Drenthe. Het wordt een plezierige cabaretavond met o.a. liedjes van Ede Staal, Duo Karst enz. Tussen de liedjes door veel sketches.

Plaats: Ontmoetingscentrum “De Havezate” te de Wijk. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 13 oktober ’14 bij de TIP in de Wijk en bij Drogisterij ‘’Jeannette” te Koekange. Kosten: €7.50 incl. kop koffie

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
MEPPEL - Bij een eenzijdig ongeval op de Zomerdijk is rond het middaguur de bestuurster van een bestelbus gewond geraakt. De bestuurster reed vanaf Wanneperveen richting Meppel en raakte door nog onbekende oorzaak in de rechterberm om vervolgens aan de linkerkant in de sloot terecht te komen. De bestuurster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het zwaar beschadigde voertuig werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit het water getakeld en meegenomen voor afsleep.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
RUINERWOLD - Net als vorig jaar vindt het NK Dogdance plaats in dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold. Er zullen dit weekend maar liefst 90 dansroutines te bewonderen zijn. Het beste resultaat van het weekend telt voor de kampioenstitels. Tijdens dit NK wordt er gestreden om mooie prijzen op élk niveau omdat dogdance een nog jonge sterk groeiende sport is. De hogere klassen zetten hun beste benen en pootjes voor om de titel Nederlands Kampioen te bemachtigen.

Ga door met lezen van "NK Dogdance in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
MEPPEL - Op 4 oktober wordt in Meppel de eerste PUUR uit de regio-markt georganiseerd. Pure, regionale ondernemers stellen hun producten en diensten ten toon. Puur, fris, ambachtelijk, creatief, regionaal, duurzaam, lekker en gezond! Ruim 20 standhouders uit de regio presenteren zich met regionale producten. U vindt er onder andere voeding, kleding, hobbyartikelen, natuurlijke gezondheids- en beautyproducten, lifestyleproducten en meer. Voor de kinderen (0-13 jaar) is er ieder uur een interactief programma, aangeboden door Kinderhuis Maminka. Kortom, een belevenis voor het hele gezin! De markt wordt gehouden op De Wheem van 10.00u tot 16.00u. Naast de mogelijkheid artikelen te kopen kunt u ter plekke proeven en ervaren wat er op dit gebied allemaal te verkrijgen is in deze regio.

www.facebook.com/puuruitderegio
www.twitter.com/puuruitderegio

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
HOOGEVEEN - De politie heeft deze week bij een inval in een woning aan de Adriaan Baasstraat ruim 500 gram aan harddrugs aangetroffen. Ook werd een kleine hennepkwekerij in een slaapkamer aangetroffen. De 38-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. De politie ging naar het adres in verband met informatie dat op dit adres een vuurwapen zou liggen. Er werd een neppistool aangetroffen maar ook drugs. Een geldbedrag van enkele duizenden Euro’s is in beslag genomen. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DE WIJK - De politie heeft woensdagavond geruime tijd tevergeefs naar de bestuurder van een auto gezocht die betrokken was bij een verkeersongeluk op de snelweg A28 bij De Wijk. De automobilist reed omstreeks kwart voor acht onder een vrachtwagen. Door de klap schoot de laadklep los waarna deze op het wegdek belandde.

Een aantal personenauto’s raakte daardoor vervolgens in botsing. Toen de politie kort na het ongeluk verscheen, bleek de bestuurder van de eerste auto er vandoor te zijn gegaan. Door de politie werd met onder meer warmtebeeldcamera’s in de omgeving gezocht. De auto bleek door de eigenaresse te zijn uitgeleend. De zoekactie bleef vooralsnog zonder resultaat. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Het onderzoek naar de verdwenen bestuurder wordt voortgezet.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
KOEKANGE - Na een goede voorbereiding heeft Vitesse een droomstart in de competitie. Na drie wedstrijden staat de teller op 9 punten en staat Vitesse tweede op de ranglijst van de tweede klasse C. Afgelopen zaterdag werd Klarenbeek met maar liefst 3-0 naar huis gestuurd. Een terechte overwinning voor de rood-gele formatie van Richard Bruintjes, die met name de tweede helft heer en meester waren.


Vitesse vrouwen 1 presentatiejasjes1

Ga door met lezen van "Vitesse Vrouwen 1 wint voor derde maal op rij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DRENTHE - Speciaal voor gezinnen is er nu iedere zondag tijdens de Oktobermaand Kindermaand de Drents Museum familie-expeditie, een actieve en spannende verrassingstocht. Ontmoet onder andere de mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal en bestuur de oudste boot ter wereld. In heel Noord-Nederland worden tijdens de Kindermaand activiteiten aangeboden. Deelname voor kinderen is gratis.

Ga door met lezen van "Nieuw in het Drents Museum: familie-expedities"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DE WIJK - Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) stond op woensdag in De Wijk. Groep 4, 5 en 6 van OBS de Horst werden vertrouwd gemaakt met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer. Het plein is een gezamenlijk initiatief om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten. Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN heeft als doel om de jongste verkeersdeelnemers zo vroeg mogelijk voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Het stelt de kinderen uit groep 4, 5 en 6 in staat om in een veilige omgeving te oefenen met verkeerssituaties en het toepassen van verkeersregels. Want er zijn nog steeds te veel jonge weggebruikers betrokken bij ongelukken in het verkeer.

Verkeersplein (8)A
Verkeersplein (6)A
Verkeersplein (2)A
Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!