'

Okt 16
HOOGEVEEN - De Hoogeveensche Courant wordt verkocht aan Boom regionale uitgevers in Meppel. Eigenaar Pet zette de krant te koop omdat zonder vernieuwing het nieuwsblad niet kan overleven.

De Hoogeveensche Courant blijft een nieuwsblad dat drie keer per week verschijnt, waarvan één keer gratis. Het uiterlijk zal wel veranderen: moderner, full-collor en de krant zal op het kleinere tabloidformaat gaan verschijnen. Boom-directeur Peter Hens: 'omdat wij meer kranten uitgeven, kunnen we in deze economisch lastige tijden de HC rendabel exploiteren. Ook moet er een digitale versie komen en een sterke lokale website met de merknaam Hoogeveensche Courant' aldus Hens. De digitale Hoogeveensche Courant zal mogelijk een tijd lang gratis zijn maar op termijn achter een betaalmuur verdwijnen, net zoals bij andere Boom-bladen.

Ga door met lezen van "Hoogeveensche Courant overgenomen door Boom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
RUINERWOLD - Door het maken van een winnende slagzin in het kader van de opening van Route 8317, beleefden Fake en Frike Westert uit Ruinerwold een weekendje Kraggenburg.

Met de slagzin ‘Fietsend, wandelend of per auto, route8317 blijft je verrassen omdat de omgeving heel wisselend is door de prachtige poldergewassen’ wonnen zij twee overnachtingen met ontbijt bij Hotel Van Saaze. Het feest in het kader van het zestig jarig bestaan van Saaze kregen ze er zaterdag gratis bij. ,,Dat vinden we alleen maar leuk. We houden wel van een feestje”, lieten ze weten.



IMG_8684.JPG

Ga door met lezen van "'Genieten van een weekendje Kraggenburg’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
ECHTEN - Sinds de winter van 2011 maakt de Amsterdamse band Maggie Brown dromerige gitaarmuziek. Liedjes die vaak onbestemd beginnen maar vaak subtiel een richting zoeken. Waar de band soms een knipoog maakt naar folk en alternatieve muziek, blijft het label 'gitaarpop' toch de grootste lading dekken. Dat er geluisterd is naar Built to Spill, Sigur Ros maar ook Pavement is hoorbaar. Langzaam opbouwende intro's die soms uitmonden in bombastische climaxen. Ondanks dat hierdoor sommige liedjes (ver) boven de drie minuten getild worden, zijn het de catchy melodieën en compacte popliedjes die centraal staan op het debuutalbum.

Ga door met lezen van "Maggie Brown in Klein Paradiso"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DE WIJK - Stichting de Wiek Actief organiseert op zaterdag 18 oktober ‘Live in De Wiek’ met twee coversbands waarin Wieker muzikanten spelen. De bands Big John en Beg Steal or Borrow treden deze avond op in de feesttent op het terrein van vv Wacker aan de Wiltenweg. Big John is een band die wekelijks repeteert in de oefenruimte bij manager Jan Wessel Huizing aan de Stapel. De band met in de gelederen Mario Mos (zang) en André Hendriks (gitaar) speelt moderne en stevige rockcovers.

BSOB is de band van Wieker bassist Ferry Johannes. Het repertoire wordt omschreven als Rock & Roll-Metal-Pop en extravaganza. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Aanvang van deze avond is 20.30 uur. Entree € 5. Kom op tijd als je niets wilt missen, want de eerste band begint ook al op tijd te spelen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
RUINERWOLD - Net als vorig jaar vindt het NK Dogdance plaats in dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold. Er zullen dit weekend maar liefst 90 dansroutines te bewonderen zijn. Het beste resultaat van het weekend telt voor de kampioenstitels. Tijdens dit NK wordt er gestreden om mooie prijzen op élk niveau omdat dogdance een nog jonge sterk groeiende sport is. De hogere klassen zetten hun beste benen en pootjes voor om de titel Nederlands Kampioen te bemachtigen.

Ga door met lezen van "'NK Dogdance 2014 op 18 en 19 oktober te Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
HAVELTE - Ruim 570 mountainbikers hebben zaterdag in Havelte een schitterende dag beleefd. De weergoden waren de fietsers goedgezind en door de regen van de afgelopen dagen was het Havelter zand prima om in te fietsen. veel fietsers hebben de maximale route van 45 kilometer gereden. Opvallend was de grotere deelname van vrouwen en jeugd in deze sport. Mountainbiken in voor meerdere groepen van deelnemers zeer geschikt. Volgens veel deelnemers is het heerlijk fietsen in de mooie Havelter bossen

Ga door met lezen van "Parel van Drenthe kent grote deelname"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
MEPPEL - Medio oktober start het wildseizoen. De Wheem houdt daarom op woensdag 12 november een bijzondere avond met als thema Wild Ondernemen. Jack Jobing verzorgt die avond een unieke masterclass voor ondernemers, managers, ZZP’ers en andere geïnteresseerden. Daarnaast wordt in het gezellige Grandcafé vanaf 18 uur een heerlijk viergangen diner gepresenteerd. Volgens Jobing is de avond een must voor iedereen die weleens twijfelt over zijn of haar sales vaardigheden. ‘Ik geef niet alleen tips hoe je je moet voorbereiden op een verkoopgesprek, maar leg ook uit dat je je juist moet onderscheiden om het maximale uit een gesprek te halen. Wie mijn masterclass heeft gevolgd, zal merken dat het leuker en gemakkelijker wordt om op zoek te gaan naar nieuwe klanten en bij oude relaties weer eens een kop koffie te drinken’, aldus de Meppeler trainer.

Ga door met lezen van "Wild Ondernemen in De Wheem"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
RUINERWOLD - Op zaterdag 15 november zal Muziekvereniging Sempre Sereno haar jubileum/reünieconcert geven. Om dit concert te ondersteunen, organiseert Muziekvereniging Sempre Sereno een jubileumloterij met prachtige prijzen:

1e prijs: Steigerhouten Tuinset
2e prijs: Samsung Tablet
3e prijs: Hogedrukreiniger
en nog diverse andere mooie prijzen!

Ga door met lezen van "Jubileumloterij Sempre Sereno "

Geplaatst door B S

Tweet This!