'

Okt 28
DRENTHE - Tijdens de negende editie van de landelijke campagne Nederland Leest (1 november t/m 30 november) is lezend Nederland in de ban van Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Ieder volwassen lid van de bibliotheek kan gratis (zolang de voorraad strekt) een speciale heruitgave van deze roman afhalen in zijn bibliotheekvestiging.

Het boek
Dit klassieke boek uit 1978 gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het boek werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Ga door met lezen van "Bibliotheekleden in ban van Een vlucht regenwulpen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINEN - Maandag 27 oktober zijn de werkzaamheden op het kerkterrein van de Mariakerk in Ruinen gestart. In overleg met het kerkbestuur wordt met een nieuwe inrichting de ruimtelijke kwaliteit verbeterd en wordt het kerkterrein openbaar toegankelijk gemaakt.

Nieuwe inrichting
Het kerkterrein krijgt naar aanleiding van de wensen uit de dorpsvisie en in het kader van het Centrumplan Ruinen een nieuwe inrichting. Voor bezoekers aan Ruinen is een aantrekkelijk centrumgebied met bezienswaardigheden van groot belang. In dat kader wordt geïnvesteerd in de ruimtelijke kwaliteit en toegankelijkheid van het terrein van de Mariakerk. Niet alleen worden de contouren van het koor en de Mariakapel zichtbaar gemaakt, ook komt er een duidelijke entree voor een voetgangersverbinding over het terrein dat onderdeel is van één van de dorpsommetje. Het Joods Monument en het herdenkingsmonument worden aan de voorzijde op het kerkterrein zichtbaar bijeen gebracht.


De Mariakerk in Ruinen

Ga door met lezen van "Start impuls Mariakerkterrein in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
LINDE - De Fleur Bloemen Award wordt op donderdag 30 oktober uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het dorpshuis van Linde krijgen zangeres Wilma Fieten uit het Drentse Zuidwolde en de leerlingen van de inmiddels opgeheven basisschool De Lindert de beloning voor het feit dat zij van alle genomineerden de meeste stemmen hebben gekregen. Zij volgen Pim Boutsioukis op. De leerling van het Dollard College in Winschoten was vorig jaar de eerste winnaar van de Award.

Ga door met lezen van "Uitreiking Fleur Bloemen Award in dorpshuis Linde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WOLDEN - Uit onderzoek van social media-deskundige David Kok blijkt dat het account van #RaadDeWolden landelijk op de 8e plaats staat. David Kok heeft tijdens zijn onderzoek gekeken naar aantallen volgers, volgend en tweets. Aan zijn onderzoek hebben 214 raadsgriffies deelgenomen, 57% daarvan maakt gebruik van sociale media.

Raadscomunicatie
Het account van #RaadDeWolden wordt beheerd door de griffie van De Wolden. De griffie heeft een duidelijke communicatiestrategie. “Wij vinden het belangrijk na te denken over doelen, effecten en de inzet van social media. Met sociale media kun je politiek dichter bij de inwoners brengen. Twitter is een goed medium voor profilering van de raad van De Wolden”, aldus raadsgriffier Josee Gehrke.
Twitter is een goed medium om nieuws over de gemeenteraad te verspreiden. Naast het versturen van tweets met agenda’s, wordt er ook getwitterd over andere raadsactiviteiten, zoals de

Ga door met lezen van "#RaadDeWolden hoort bij beste 10 gemeenteraadsaccounts op Twitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WIJK - Speeltuinvereniging “De Speulhorst” organiseert op woensdagmiddag 5 november 2014 een knutselmiddag!! Deze middag hebben we in twee groepen verdeeld, te beginnen met om 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen uit groep 1 tot en met 3 en van 15.15 tot 16.15 uur kunnen kinderen vanaf groep 4 een lampion komen maken. De locatie is: OBS de Horst, Postweg de Wijk.

We stellen het op prijs als ouders/verzorgers blijven om te helpen met knutselen. Voor leden zal deze middag gratis zijn en aan de niet leden vragen wij € 2,00. Voor opgave van de knutselmiddag mailen vóór 3 november 2014 naar info@speulhorst.nl.

Dinsdag 11 november om 18.00 uur vertrek optocht bij de molen
www.speulhorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
ZUIDWOLDE - Zaterdagavond 25 oktober was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding gingen Popkoor Just Fun en muziekvereniging Woudklank om 20.00 uur van start met hun Top 2000-concert in de Sporthal te Zuidwolde. De zaal was helemaal vol, de leden van de verenigingen en dirigenten hadden er zin in, het publiek was enthousiast, de aankleding van de zaal en het geluid was prima geregeld. Kortom alles was aanwezig om een fantastische avond te creëren.

Ga door met lezen van "Zeer geslaagd Top 2000-concert."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
‘Jan Hoeve: Chiropractie is meer dan een scharnier die bijgewerkt moet worden’.

STAPHORST – Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag het nieuwe pand van Chiropractie Staphorst geopend. Deze handeling werd verricht door mevrouw A.S Boersma, manager landelijk secretariaat van de beroepsvereniging van de Nederlandse Chiropractoren. Met de recente verhuizing naar een nieuw, groter pand aan de Wethouder Bronstraat op het bedrijventerrein telt de praktijk nu vijf behandelkamers. En mocht het nodig zijn dan is er ook ruimte voor verder uitbreiding.




Onderste foto: Oprichter/eigenaar Jan Hoeve. foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Chiropractie Staphorst heeft nieuw onderkomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINERWOLD - De cameraploeg van RTV Drenthe was maandag 27 oktober in het dorp om een reportage te maken over het project 'Herinrichting Dijkhuizen'. Het geheel is hier te zien. Inwoners van Ruinerwold zoeken nog ongeveer 7 ton voor de herinrichting van de doorgaande weg Dijkhuizen. Een projectgroep uit het dorp moet die financiering zelf regelen. De projectgroep, genaamd Dijkhuizen in de Volle Breedte, heeft een plan gemaakt na enquêtes onder de bevolking.

Ga door met lezen van "Projectgroep Ruinerwold zoekt nog 7 ton voor dorpsstraat"

Geplaatst door B S

Tweet This!