'

Okt 14
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme in Zuidwolde waren op 4 en 12 oktober allerlei activiteiten voor kinderen. Dit gebeurde in het kader van Oktobermaand Kindermaand. De opkomst was goed en de resultaten waren top.

Ga door met lezen van "Uitslag handkarrenrace van Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
DE WIJK - Op donderdag 16 oktober organiseert de Historische Vereniging De Wijk-Koekange voor de laatste keer dit jaar de historische wandeling in de Wijk. Onder leiding van een gids wordt er gewandeld door het dorp en de omgeving met het mooie es- en beekdallandschap en de havezates. Aanvang: 14.00 bij het kantoor van Tourist Info de Wijk (bij de molen) bij een deelname van min. 8-10 personen. Kosten: € 6,00 p.p. incl. een routebeschrijving.

U kunt ook individueel de wandeling maken. De routebeschrijving kost € 2,00. Aanmelden: 0522-443275 of via email: dewijk@touristinfodewolden.nl voor 12.00 uur. De route is niet geschikt voor rollator- of rolstoelgebruikers en u loopt mee op eigen risico.

Jan Tijink (1)A
De Historische wandeling komt langs het Wackerbaankie van Jan Tijink

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
Thema: Leven met autisme anno 2014

HOOGEVEEN - Zaterdag 25 oktober 2014 organiseren de Centrale Bibliotheek Hoogeveen en de Autisme Contactgroep (ACG) Hoogeveen, een Informatiemarkt Autisme met als thema: Leven met autisme anno 2014. De markt is gratis en wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. Op de markt staan 34 organisaties en er is een film. Aan de verhalentafel van presentator Emil Klok (13.30 tot 15.30 uur) zullen diverse mensen worden geïnterviewd over leven met autisme en over de huidige ontwikkelingen. Centrale Bibliotheek, Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
Bij Yoga Centrum power of Love in Zuidwolde

ZUIDWOLDE - Vanaf oktober gaat YokiCoe bij Yogacentrum Power of Love beginnen met lessen Kinderyoga, Tieneryoga, Peuterspel&yoga en Ouder-kindyoga. YokiCoe is opgericht door Ina Rozema uit Coevorden; gecertificeerd Kinderyoga docent en sociaal pedagogisch hulpverlener. Ina zal het stokje overnemen van Saskia.
yokicoe-logo-med

Ouder-Kindyoga en Peuterspel&yoga
Op woensdag 22 oktober om 11.00 uur is er de eerste les Peuterspel&yoga voor ouders met peuter van 2 en 3 jaar en duurt drie kwartier. In de herfstvakantie is er op woensdag 15 oktober om 11.00 uur een les Ouder-kind-Yoga. Deze les is voor ouders met kind van 3 tot 6 jaar en duurt één uur. Samen met je kind genieten van liedjes, spelletjes, speelse yogaoefeningen, bewegen en rustmomenten. In elke les staat een thema centraal. Samen met je kind ga je op een speels avontuur! De les wordt afgesloten met een creatief momentje en er wordt samen fruit gegeten. 1 keer per maand worden deze lessen gegeven.

Ga door met lezen van "Kinderyoga, Tieneryoga, Peuterspel&yoga en Ouder-kindyoga"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
RUINEN - Van 10 oktober 2014 tot en met februari 2015 tonen vrijwilligers van Natuurmonumenten van bezoekerscentrum Dwingelderveld letterlijk hun eigen kunst(en). Deze tentoonstelling is een fantastische verzameling van unieke kunstobjecten. Hoe verschillend van karakter de kunstwerken ook zijn, ze hebben een duidelijke overeenkomst: allen hebben zich laten inspireren door de natuur en het Dwingelderveld in het bijzonder.

Ga door met lezen van "Expositie Vrijwillig Kunstwerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
RUINEN - Op 24 oktober houdt de afd. Ruinen van de ANBO een middag gewijd aan de veranderingen die per 1 januari door de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning ) binnen de gemeente De Wolden doorgevoerd zullen worden. Deze middag gaat niet over de wettelijke maatregelen die de regering gaat doorvoeren maar speciaal over de manier waarop de gemeente ze gaat doorvoeren. Deze middag is interessant voor mensen die nu te maken hebben met de WMO en/of met de AWPZ. Maar ook voor mensen die misschien in de toekomst hiermee te maken krijgen is het belangrijk het een ander te weten. De middag wordt gehouden bij café Hees en begint om 14.00 uur en is voor een ieder zowel leden als niet leden gratis toegankelijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
'We willen laten zien dat er meer mogelijk is dan gedacht'.

MEPPEL – Het overlijden van een dierbare, familielid, vriend of bekende, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. En op het moment suprême moet er meestal veel geregeld worden door de nabestaanden. Daarbij is niet altijd duidelijk wat de wensen van de overledene waren. Het zou beter zijn om je alvast te oriënteren vindt Nico Westenbrink organisator van de Uitvaartbeurs op 18 oktober in de Grote Kerk in Meppel. ‘Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Dat willen we deze dag graag laten zien’.

Ga door met lezen van "Uitvaartbeurs moet zeker ‘geen dooie bedoening’ worden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 14
IJHORST- Popkoor Nameless uit IJhorst/De Wijk en Popkoor Afslag Nijeveen gaan op 26 oktober a.s. samen op ‘familie-tournee’. Thema van deze dag is Happy Together. De voorstellingen zijn ‘laagdrempelig’ en vooral bedoeld om gezellig samen te zingen.

Ga door met lezen van "Popkoren gaan Happy Together"

Geplaatst door B S

Tweet This!