'

Okt 6
HOOGEVEEN - In een bovenwoning aan de Adriaan Baarsstraat in Hoogeveen werd in de nacht van zondag op maandag tegen 02.00 uur brand ontdekt door een buurtbewoonster. Zij sloeg alarm via 1-1-2. Omwonenden gingen er van uit dat er mogelijk nog een hond in het pand zat. Dat bleek niet het geval. De brandweer verschafte zich toegang met een ladder via een balkon aan de achterzijde van het pand. Donkere rook kwam uit het doucheraampje. In de slaapkamer troffen zij een brandend bed aan. De brand was snel geblust. De benedenwoning liep waterschade op. Buren wisten te vertellen dat er vandaag nog spullen uit de woning waren gehaald omdat de bewoner gedwongen zijn woning diende te verlaten. De benedenwoning liep waterschade op. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
Nieuw theaterseizoen van start met Open les!

DRENTHE - Het nieuwe theaterseizoen gaat bijna van start. Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe opent haar deuren weer voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Bij Honk N leren de jongeren op een leuke manier toneelspelen en theater maken. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om eerst een Open les te volgen. Bij de Open les is iedereen tussen de 6 en 18 jaar welkom om mee te doen aan een gevarieerde theaterles. Op deze manier maak je kennis met de groep en ontmoet je anderen met dezelfde leuke hobby. Je krijgt een goed beeld van wat je zoal te wachten staat, wanneer je besluit om mee te doen aan een theaterjaar bij Honk N.

Ga door met lezen van "Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
RUINERWOLD - Zaterdag 4 oktober staat bekend als dierendag, maar ook als de dag dat D1 van korfbalvereniging KIOS kampioen werd in de 1e klasse. Daarmee werden ze de eerste kampioenen van KIOS dit korfbalseizoen. Door wederom een overtuigende overwinning wist de talentvolle ploeg van trainers Jan Oosting en Mariska Meijer ongeslagen kampioen in de 1e klasse van het KNKV. De door Rietdekkersbedrijf Schipper uit Ruinerwold gesponsord team wist de laatste wedstrijd met 19-8 te winnen en wist daardoor haar ongeslagen status te behouden, met in totaal een doelsaldo van 98 voor en 25 tegen.

KIOS D1A

Ga door met lezen van "KIOS D1 kampioen in de 1e klasse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
HOOGEVEEN - Zondagnacht zijn drie bewoners van een huis aan de Adriaan Baasstraat aangehouden in verband met brand in hun woning. Agenten controleerden op de A28 een personenauto met de drie er in en een behoorlijke hoeveelheid huisraad. Even later kwam er een melding van een woningbrand in de Adriaan Baasstraat. Daar werd vastgesteld dat er aanwijzingen waren voor brandstichting. De drie bewoners, die op dat moment nog op de A28 stonden tijdens de politiecontrole, werden vervolgens aangehouden. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. De brandweer heeft de brand geblust. Er wordt ook nader onderzoek gedaan in de woning. De aangehouden bewoners zijn een vrouw van 22 jaar en twee mannen van 22 en 23 jaar oud.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
DE WIJK - Samen eten en elkaar ontmoeten. Dat kan weer op woensdagavond 15 oktober in De Havezate. Met deze keer gekookte aardappelen, witlof met ham, bechamelsaus en geraspte kaas. Plakjes varkensrollade. En als nagerecht chocolademousse. De kosten zijn € 5,00. Aanschuiven tussen 17.00 en 17.30 uur. Opgave t/m 8 oktober bij Hilda Kalter of Helena Telgenhof via 0522-444200.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
RUINERWOLD - De Stichting Historie van Ruinerwold heeft een grote verzameling foto’s van schoolklassen, feestelijkheden, verenigingen en mooie oude dorpsgezichten. Ook zijn in de loop der jaren veel krantenknipsels, huwelijksakten en andere oude geschriften door de vrijwilligers verzameld en bewaard. Reden om eens per jaar in de museumboerderij de Karstenhoeve al dat moois tentoon te stellen en ervan mee te genieten. Ook is het mogelijk wanneer u foto’s heeft die nog niet in onze verzameling voorkomt te laten scannen zodat u de originele foto weer mee naar huis kunt nemen. Er zal een doorlopende presentatie van foto’s vertoond worden via een scherm.

Ga door met lezen van "Kiekies Dagen op 11 en 12 oktober in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 6
BALKBRUG – Bij een incident in Balkbrug zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee bezoekers van een uitgaancentrum gewond geraakt. Vermoedelijk ontstond er ruzie. Twee bezoekers van de discotheek raakten gewond. De politie kon een verdachte aanhouden. Naar de aanleiding van het incident word onderzoek gedaan door de politie.


video Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!