'

Okt 13
DRENTHE - De eerste Winteravondlezing van het nieuwe seizoen in Nationaal Park Dwingelderveld wordt gehouden op donderdag 23 oktober. Dan vertelt bouwhistoricus Hans Ladrak een boeiend verhaal over de geschiedenis van de honderden kleine religieuze bouwwerkjes – kerkjes - die nog in Drenthe staan.

Ga door met lezen van "Winteravondlezing over kwetsbare nalatenschap: honderden kleine Drentse kerkjes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - Jbc De Entekoele uit Zuidwolde heeft met overmacht de Regiocompetitie gewonnen. Op de banen van de jeu de boulesvereniging De Kronkelboulers in Slagharen werd de slotronde gespeeld. Naast jbc De Entekoele (Zuidwolde) doen Boule Vermaak (Emmen), ‘t Diekie (Hollandscheveld) en De Schakel in Hoogeveen mee aan deze competitie.

Deze verenigingen hadden elk met vier teams (doublettes) voor deze regiocompetitie ingeschreven.Verdeeld over vijf competitie-middagen speelden de teams drie of vier wedstrijden per middag.
Na vier speelrondes hadden de boulers uit Zuidwolde reeds een ruime voorsprong van 15 punten op hun naaste concurrenten uit Emmen. Op deze laatste competitiedag behaalden de teams van De Entekoele weer goede resultaten. Van de veertien wedstrijden wonnen ze er dertien.

Ga door met lezen van "Entekoele wint weer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE STAPEL - Stichting Het Drentse Landschap houdt op donderdag 16 oktober a.s. om 19.30 uur een lezing over het ontstaan en ontwikkelingen van het Reestdal en de rol van haar bewoners hierin. Spreker is Wolter ter Steege, amateurhistoricus. Locatie: informatiecentrum ’t Ende: Stapelerweg 20, De Stapel (bij De Wijk).

Wolter ter Steege begint zijn lezing met de geologische ontwikkeling van het Reestdal en de komst van de eerste mensen in dit dal. Hij stipt hoogtepunten aan in haar bewoninggeschiedenis en gaat vooral in op de strijd die in de loop van de geschiedenis steeds weer oplaaide om dit prachtige dal in handen te krijgen en te houden. Vervolgens zakt Ter Steege met een virtueel bootje van bron naar monding de Reest af. De lezing staat in het teken van de nieuwe tentoonstelling ‘Het verhaal van de Reest’.


foto's: BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
KOEKANGE -Geïnteresseerden kunnen woensdag 15 oktober een streektaal-promotieavond bijwonen in De Hooiberg -Huize Welgelegen, aan de Prinsesseweg in Koekange. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur.

Bij binnenkomst wordt er een oude dorpsfilm van Koekange vertoond. Schrijfster Ria Westerhuis uit de Wijk geeft een uiteenzetting over de schrijvershistorie en draagt voor uit eigen werk. Gerdina Bultje uit Echten levert ook een literaire bijdrage en Reinder Smit uit Ruinerwold geeft een presentatie over een stukje dorpsgeschiedenis. Bovendien kan men proeven van een plaatselijk streekproduct. Het programma wordt afgewisseld met muziek in de streektaal door de Heeren Oud-Zuid uit Assen. Ook is er een korte interactieve quiz van het Huus van de Taol. De presentatie is in handen van Albert Haar uit Zuidwolde. Plaatsreservering tel. 0522-472998 of email mos12@hetnet.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE WIJK - In het televisieprogramma van de AVRO streden acht bekende Nederlanders, met een passie voor klassieke muziek, om de titel ‘Maestro’. Ze gingen de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van het symfonieorkest Holland Symfonia. De BN'ers werden beoordeeld door een toegewijde jury.

De opzet van Apollo is in grote lijnen hetzelfde: geen BN'ers, maar acht leden van de Businessclub Meppel nemen het stokje over van dirigent Lute Hoekstra en gaan voor het orkest staan om het orkest te leiden. Zij krijgen echter geen repetitie en staan er dus tijdens het concert voor het eerst voor. Aan het orkest om de dirigenten zo goed mogelijk te volgen. Dat gaat ongetwijfeld voor hilarische momenten zorgen! Dit unieke concert gaat plaatsvinden op 8 november in De Havixhorst. Aanvang 20.00 uur.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE WOLDEN - Breedband De Wolden is een initiatief door ondernemers en inwoners om glasvezel in heel gemeente De Wolden te realiseren. De eerste informatieavond voor inwoners en belanghebbenden in De Wolden is op maandag 20 oktober 2014, op Vakantiepark De Westerbergen. Begintijd 20.00 uur.

Ga door met lezen van "Informatieavond glasvezelnet in De Wolden op maandag 20 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!