'

Okt 27
DRENTHE - Zeker tienduizend Duitsers hebben informatie opgevraagd over uitjes naar Drenthe. Dat blijkt uit cijfers van de Drentse deelnemers aan de eerder deze maand gehouden Gartenschau in Papenburg. De toeristische organisaties in Drenthe noemen de Gartenschau dan ook een groot succes.

Drenthe was prominent vertegenwoordigd op deze Duitse mini-floriade die in totaal vijfhonderdduizend bezoekers wist te trekken. Bezoekers konden informatie over onze provincie opvragen en maakten daarmee ook kans op een oer-Hollandse fiets. Volgens de deelnemers zijn de Drentse steden redelijk bekend maar zegt de naam Drenthe de Duitsers helemaal niets. bron: RTV Drenthe

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
ZUIDWOLDE - De Groene Lantaarn in Zuidwolde is het beste restaurant van Drenthe. Het restaurant staat op de 29ste plaats in de Lekker, de Nederlandse lijst met beste restaurants. In de top honderd staat nog één Drents restaurant: De Vlindertuin in Zuidlaren. Dat restaurant staat op de 39e plaats. Elk najaar somt Lekker de beste vijfhonderd restaurants van Nederland op. Met name de top 100 is een begrip. Een stijging op de ranglijst is goed voor de naamsbekendheid en het imago van de zaak.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
MEPPEL - De politie heeft zondagavond een 14-jarige inwoner van Meppel aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. De jongen was in het bezit van een tas met daarin 80 nitraten. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Ook was de 14-jarige in het bezit van een verboden mes en kleine hoeveelheid softdrugs. Ook dit werd in beslag genomen.

Surveillerende agenten kregen een melding van een vernieling van een ruit door een groepje jongeren. De melder had de achtervolging ingezet. Ook agenten keken uit naar de jongeren. Op de Blankensteinweg werd de 14-jarige aangetroffen. Hij was in het bezit van een tas met daarin 80 nitraten. Dit illegale vuurwerk werd in beslag genomen en de jongen werd aangehouden. Ook bleek de 14-jarige in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid softdrugs en een verboden mes. Ook dit werd in beslag genomen. Over de vernieling met de jongen nog nader worden gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
RUINEN - Van 1 november 2014 tot 1 april 2015 gaat Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten over op de winterstand. Er gelden dan gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in de winterperiode van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht voor informatie over het Nationaal Park Dwingelderveld, een leuke speurtocht of een versnapering. In de schoolvakanties is het bezoekerscentrum elke dag geopend. Kijk voor het actuele activiteitenaanbod op www.nm.nl/bcdwingelderveld

Ga door met lezen van "Bezoekerscentrum over op Winteropening"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Op dinsdag 25 november 2014 hebben we iets heel bijzonders voor alle vaders en moeders van onze jeugdleden/kinderen/leerlingen. Meld je nu aan! Want dit mogen de ouders absoluut niet missen: de bijeenkomst over het effectief begeleiden van je kind in de sport.

Wat zeg je aan de ontbijttafel tegen jouw zoon of dochter op de dag van een spannende wedstrijd? Hoe kun jij langs de kant je kind het beste helpen? En hoe vang je hem of haar op na een zege of juist een nederlaag? Kortom, hoe kun jij jouw zoon of dochter in de sport effectief begeleiden, zodat hij of zij met plezier blijft sporten en zich optimaal kan ontwikkelen? En misschien wel dingen leert waar je kind de rest van z’n leven iets aan heeft? Daarover gaat deze bijeenkomst!

Ga door met lezen van "Bijeenkomst voor alle ouders van onze jeugdleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
REGIO - Dit jaar staat Hoeve Advies voor het eerst op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Hardenberg. De afgelopen 10 jaar hielden we het bij de intensieve veehouderij (LIV) maar met een groeiende klantenkring in de rundveehouderij wordt het hoog tijd om ook op deze beurs te staan.



Ga door met lezen van "Ontmoet ons op de Rundveebeurs in Hardenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
IJHORST - Op maandag 3 november 2014 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Aanvang is om 20.00 uur. Na de pauze houdt Geert de Vries een presentatie over de natuur van kleinschalige landschapselementen, die zal worden ondersteund met prachtige foto’s. Onder de titel “Klein maar fijn” zal hij een boeiend verhaal houden over hoe verschillende planten en dieren kleinschalige landschapselementen in een beekdal gebruiken. Het verhaal is toegespitst op het Reestdal. De Vries is een bekende Drentse veldbioloog en natuurfotograaf. Iedereen is op 3 november a.s. welkom bij Kroko Multipunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - De afgelopen periode hebben de kinderen van Doomijn PSZ Postweg gewerkt over dit thema. Er werd gezorgd voor zieke konijnen en beren, maar ook voor pop die onder de rode vlekken zat en heel hard moest huilen. Gelukkig waren de kinderen meer dan bereid om deze patientjes weer beter te maken met een zalfje of een mooie pleister…. Maar o jee, wat een paniek voor de ouders: op een dag zaten ook alle peuters onder de rode stippen. Gelukkig waren deze stippen makkelijk te behandelen met een washandje!!

Ga door met lezen van "Ziek of gezond als thema bij Doomijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Wacker is zondagmiddag tegen de vierde nederlaag op rij aan gelopen. Op eigen veld ging de ploeg uit De Wijk met 2-4 onderuit tegen Beilen. Bij rust keek de ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Na de 0-4 kwam Wacker nog terug tot 2-4, dankzij twee treffers van Sander Dekker, maar daar bleef hij bij. Wacker zakt naar plaats 12 in de derde klasse B. In dezelfde klasse ging Ruinen ook voor de vierde maal op rij onderuit. Na een 0-1 ruststand verloor de ploeg met 3-1 van Asser Boys. Ruinen staat na zondagmiddag op een tiende plaats.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
ZUIDWOLDE - Zuidwolde is dankzij de overwinning van zondagmiddag geklommen op de ranglijst. Het komt van plaats vijf en staat nu op basis van doelsaldo derde in de derde klasse D. De ploeg van vertrekkend trainer Geert Oosterloo was met 2-0 te sterk voor Protos. De overwinning kwam in de tweede helft tot stand. Leon Schoenmaker en Frans Capellen scoorden voor de Zuidwoldigers.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
RUINERWOLD - Na een vrij weekend werd de draad weer opgepakt. Promovendus Fc Assen was de tegenstander van vandaag en had net als Ruinerwold zes puntjes verzameld. De verliezer van vanmiddag zou dus afzakken naar de onderste regionen.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt ruime zege"

Geplaatst door B S

Tweet This!