'

Mei 31
DRENTHE - De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt met een half jaar verplaatst naar 1 juli 2022. Dit geeft het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties meer ruimte om de implementatie van de wet op een zorgvuldige en verantwoorde wijze af te ronden. Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan beide Kamers.

Ga door met lezen van "Nieuwe datum voor zorgvuldige start Omgevingswet: 1 juli 2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
REGIO - De omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Deze afname volgt op de daling in het vierde kwartaal 2020 van bijna 44 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 heeft de horeca 46,7 procent minder omgezet. Door de aanhoudende lockdown in het eerste kwartaal van 2021 bleef herstel van de horeca uit.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Omzet horeca daalt verder in eerste kwartaal 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
“Oog voor voedsel, hart voor mensen“

REGIO - Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven?

Ga door met lezen van "Inzamelingsactie voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WIJK - Voetbalvereniging Wacker heeft zondag afscheid genomen Theo van 't Zand. Het laatste duel onder leiding van de vertrekkende trainer betrof een vriendschappelijk partijtje tussen het 1e en 2e team.

Foto's Benny Spin

Ga door met lezen van "Wacker neemt afscheid van voetbaltrainer Theo van 't Zand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WIJK - Onderhoud aan de Wieker Meule blijft noodzakelijk om deze te in goede staat te blijven behouden. ‘Er zijn altijd wel klusjes te doen’ vertelt molenaar Erwin de Jonge. In het kader van NL Doet werd er zaterdag geklust bij de molen. Een beste klus, maar al het schilderwerk van de omloop glimt weer! Ook door de ramen kan je weer naar buiten kijken. De picknickbank staat in de lijnolie en de onderkant wordt gebeitst. De noeste werkers werden getrakteerd op koffie met gebak en na afloop een hapje en drankje.Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - Het college wil graag de inzet van thuiscoaches voortzetten. De afweging wordt later gemaakt bij de herijking van het sociaal domein. Thuiscoaches ondersteunen inwoners met meervoudige en complexe problemen. Ze betrekken daarbij het gehele gezin of sociaal netwerk. De thuiscoach zorgt voor rust en overzicht in de situatie en werkt eraan de cliënt weer in zijn of haar kracht te zetten.


Ga door met lezen van "Inzet Thuiscoaches wordt voortgezet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WIJK - Hij is de grootse niet, en wordt daarom spottend door zijn vrienden nog wel eens aangeduid als smurf. Jordy Kalter uit De Wijk kan er om lachen.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bijzondere weddenschap: Jordy laat zich omturnen tot Smurf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WOLDEN - Op maandag 31 mei wordt in De Wolden huis-aan-huis textiel ingezameld door Sympany. Behalve in Ansen en Veeningen. In Ansen en Veeningen wordt het textiel ingezameld door de verenigingen voor Dorpsbelangen. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding.


Ga door met lezen van "Huis-aan-huis inzameling textiel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - In september lanceert RTV Drenthe het programma ‘De Drentse zakenlunch’. Hierin wordt de Drentse economie in beeld gebracht en de positieve kant van de Drentse mkb-bedrijven, de ‘parels van Drenthe’ getoond.

Ga door met lezen van "Parels van Drenthe in de spotlight"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
REGIO - Eind vorig jaar werd de start van Buurtbemiddeling in Dalfsen en Staphorst al aangekondigd. Het coronavirus gooide ook hier echter roet in het eten.

Ga door met lezen van "Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst nu echt van start!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
Bridge bij SWS start weer

REGIO - De gymnastiek voor de hersenen is bridgen, een bijzonder spannend en boeiend kaartspel dat met vier mensen wordt gespeeld en 52 kaarten. J

Ga door met lezen van "Gymnastiek voor de hersenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ZUIDWOLDE - Tijdens de raadsvergadering van 27 mei bieden Mina Koes en Remmelt van der Hulst een prachtige dichtbundel aan. Burgemeester Roger de Groot nam de honneurs waar; de raadsleden en wethouder Hilda Mulder waren digitaal aanwezig, zij kunnen allemaal rekenen op een boekje.

Ga door met lezen van "'Mina, het ware verhaal' aangebonden aan wethouder Hilda Mulder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WIJK - Speurhondenschool Havixhorst zoekt per direct een hondenliefhebster die opgeleid kan worden als Instructeur Praktijk speuren [vermiste personen]. Momenteel zijn de lessen ’s morgens van maandag t/m zaterdag in de door Staatsbosbeheer toegewezen trainingsgebieden IJhorst, Punthorst, Staphorst, De Wijk, De Schiphorst en Meppel. De kandidaat dient bij voorkeur woonachtig te zijn in deze regio.

Ga door met lezen van "Instructeur praktijk speuren gezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DRENTHE - Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de plannen voor het openbaar vervoer per bus in 2022 bekend gemaakt. Het stuk met daarin voorstellen van het wijzigen van diverse buslijnen in Zuid-Drenthe is beschikbaar op www.ovbureau.nl.

Ga door met lezen van "Reageren op voorgestelde wijzigingen busdienstregeling 2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
ZUIDWOLDE - In Zuidwolde wordt een nieuw Huus voor Sport & Cultuur gerealiseerd. Het Huus biedt onderdak aan gebruikers van de sporthal, gym- en turnzaal, een klein theater en beschikt over een bar- en café functie en diverse mogelijkheden voor het tijdelijk huren van zalen/vergaderruimte.

Ga door met lezen van "Gezocht bestuursleden Huus voor Sport & Cultuur De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WOLDEN - Beste Woldenaren, wat een positief nieuws dat we nu in stap 2 van het openingsplan zitten. Mede door de vaccinatie is het aantal ziekenhuisopnames flink gedaald. Ik hoor steeds meer om mij heen van mensen die gevaccineerd zijn. Dat is mooi want - uiteraard mede door ons aan de basisregels te blijven houden - zorgen we er zo voor dat de samenleving steeds meer open kan.


Ga door met lezen van "Column burgemeester Roger de Groot van 18 mei 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DRENTHE - Na de bibliotheken mogen de archieven nu ook hun deuren openen voor publiek. Het Drents Archief is met ingang van dinsdag 1 juni open op afspraak. Het archief was sinds half december gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Bezoekers kunnen via de website van het Drents Archief hun bezoek boeken en archiefstukken reserveren.

Ga door met lezen van "Drents Archief vanaf 1 juni weer open voor onderzoekers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
REGIO - Het Ondernemerspunt, één aanspreekpunt speciaal voor bedrijven en organisaties in de regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.

Sjoukje-de-Haan-coordinator-Ondernemerspunt

Ga door met lezen van "Inschrijving bij Ondernemerspunt geopend voor nieuwe bedrijfsopdrachten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
RUINERWOLD - Dijkhuizen 42, waar tot voor kort geleden warenhuis Visscher was gevestigd krijgt een nieuwe bestemming. Hier starten Nick van den Pol en Rosa van Vliet, beiden 26 jaar uit Ruinerwold begin volgend jaar een verswinkel, brasserie en dagbesteding onder de naam: Het Ambacht.Ga door met lezen van "Verswinkel Het Ambacht vestigt zich in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 99 artikelen)